Το δρομολόγιο της ηρωίνης από Αδριανούπολη - Κομοτηνή - Θεσσαλονίκη | xronos.gr
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Το δρομολόγιο της ηρωίνης από Αδριανούπολη - Κομοτηνή - Θεσσαλονίκη

03/01/19 - 10:00

Ο 35χρονος ταξίδευε με ενοικιαζόμενα οχήματα και παραλάμβανε τα ναρκωτικά

Ένας 35χρονος άνδρας από το νομό Ροδόπης φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος μεταφοράς ναρκωτικών από την Τουρκία, προς την χώρα μας, με ενδιάμεσο σταθμό την Κομοτηνή και τελικό προορισμό πόλεις της Β. Ελλάδας και κυρίως την Θεσσαλονίκη. Η σύλληψή του έγινε πριν μερικές μέρες σε χωριό του Δήμου Κομοτηνής, ενώ έγινε έρευνα και στο σπίτι του σε χωριό της δημοτικής ενότητας Ν. Σιδηροχωρίου. Στην Κομοτηνή εντοπίστηκε να κρύβεται και ένας 38χρονος Τούρκος που είχε ρόλο στην εισαγωγή ναρκωτικών από την χώρα του, συνεργαζόταν με τον άνδρα από τη Ροδόπη και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Οι πρώτες συλλήψεις Τούρκων
Οι δύο συλλήψεις που έγιναν στην Κομοτηνή στις 29 Δεκεμβρίου 2018, έρχονται σε συνέχεια των συλλήψεων που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου. Τότε η συντονισμένη επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, είχε αποκαλύψει την δράση κυκλώματος που εισάγει από την Τουρκία στη χώρα μας ποσότητες ηρωίνης.

Στις 24-8-2018 είχαν συλληφθεί στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο μέλη σπείρας, τα οποία εισήγαγαν ποσότητα ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα. Επρόκειτο για δύο 28χρονους αλλοδαπούς υπηκόους Τουρκίας, σε βάρος των οποίων τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αντίστασης και των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους δράστες, διότι όπως διαπιστώθηκε, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, εισήγαγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1.029 γραμμαρίων και ακολούθως κινούμενοι πεζή την μετέφεραν στην ενδοχώρα. Τότε κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με 1.029 γραμμάρια ηρωίνης, 1 πλαστική βάρκα, 2 κουπιά και 1 τρόμπα.


Ο καταζητούμενος Τούρκος και ο Έλληνας σύνδεσμος
Η έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής είχε "δείξει" τότε την δράση ενός ακόμη Τούρκου, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στην χώρα μας, όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Οι πρώτες πληροφορίες τον ήθελαν να κρύβεται στην Ξάνθη, όμως οι επισταμένες ενέργειες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψή του στην Κομοτηνή, μαζί με αυτήν του 35χρονου.

Ο Έλληνας από την περιοχή μας φαίνεται να παραλάμβανε και να αποθήκευε προσωρινά τα ναρκωτικά στο σπίτι του, σε χωριό της δημοτικής ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου. Μικρές ποσότητες της ηρωίνης διοχετεύονταν εντός του νομού Ροδόπης, ενώ οι μεγαλύτερες ποσότητες είχαν προορισμό άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας και κυρίως την Θεσσαλονίκη. Για το δρομολόγιο της ηρωίνης από Αδριανούπολη-Κομοτηνή-Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για να παραλαμβάνει τις ποσότητες ναρκωτικών.


Σε χωριό της Ροδόπης έγινε η σύλληψη Έλληνα και Τούρκου
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν στις 29-12-2018, δύο μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Ροδόπη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο 35χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος Τούρκος, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-12-2018, εντοπίσθηκε αρχικά ο 35χρονος να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1.106 γραμμαρίων, 4 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim) και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.


Έρευνα σε δύο σπίτια
Επιπλέον, στην οικία του 35χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη 1 συσκευασία και 1 πλαστικό κυτίο, με ηρωίνη, συνολικού βάρους 454 γραμμαρίων, καθώς επίσης 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 περίστροφο κρότου λάμψης και 57 φυσίγγια κρότου. Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο 35χρονος, δρώντας κατ' εντολή των άλλων δύο άμεσα συνεργατών του, αποτελεί μέλος κυκλώματος, με ρόλο την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) στο νομό Ροδόπης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικία στην Κομοτηνή, όπου οι δράστες απέκρυπταν τα ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 38χρονος Τούρκος, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν 2 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.565,8 γραμμάρια ηρωίνης, 7,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 περίστροφο κρότου λάμψης, 57 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim). Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο 35χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr