Δυναμική παρουσία του Πολυδύναμου στις πανελλαδικές | xronos.gr
Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Δυναμική παρουσία του Πολυδύναμου στις πανελλαδικές

01/07/17 - 11:00

Οι μαθητές του φροντιστηρίου που συμμετείχαν στις πανελλαδικές σχολιάζουν τους βαθμούς τους

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία του φροντιστηρίου Πολυδύναμο της Κομοτηνής στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς πολλοί ήταν οι μαθητές που το είχαν επιλέξει για να βοηθηθούν στην προετοιμασία τους. 

Το φροντιστήριο αποδείχθηκε αντάξιο των προσδοκιών των μαθητών και οι μαθητές αντάξιοι των προσδοκιών του φροντιστηρίου κι έτσι χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών μαθητές και καθηγητές μοιράστηκαν τη χαρά της επιτυχίας. 

ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΝΤΟΥΡΗ: 
"Θα συνδυάσω την πληροφορική με τη σκηνοθεσία" 

Το 5ο πεδίο ήταν το "πεδίο δράσης" της Μαρίας Νεφέλης η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.013 μόρια και με αυτά της ανοίγει η πόρτα από κάποια σχολή Πληροφορικής. 

Όμως "της αρέσει και η σκηνοθεσία" και έτσι σκέφτεται ότι θα μπει σε κάποια σχολή πληροφορικής και αφού την τελειώσει, θα τη συνδυάσει με τη σκηνοθεσία και το βίντεο. 

Η Μαρία Νεφέλη διαπιστώνει ακόμα ότι για να πετύχει κάποιος στις εξετάσεις  "δεν έφτανε να είχε διαβάσει μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και τις προηγούμενες".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΟΥΠΗΣ: 
"Είμαι καλός στα Μαθηματικά αλλά αγαπάω περισσότερο τη Φυσική"


Αν και η Φυσική τον δυσκόλεψε φέτος το χειμώνα και του προκάλεσε "έως και απελπισία", ο Λευτέρης θέλει να σπουδάσει τη συγκεκριμένη επιστήμη. Με τα 17.269 μόρια που συγκέντρωσε, αυτό είναι εύκολο να γίνει, όπως εύκολο θα ήταν και το να σπουδάσει Μαθηματικά. Παρόλα αυτά, ο ίδιος παραδέχεται ότι αν και είναι καλός στα Μαθηματικά "αγαπάει περισσότερο τη Φυσική" και με αυτήν θα ασχοληθεί. 


Πάντως ο Λευτέρης είναι τόσο καλός στα Μαθηματικά, ώστε να έχει γράψει τον μεγαλύτερο βαθμό στο Νομό Ροδόπης (18.7). 


ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑΜΑΤΣΟΥΚΗ: 
"Τα θέματα γενικά δεν ήταν εύκολα" 


Με 17.059 μόρια, η Ραφαέλα θα καταφέρει αυτό που ήθελε. Ο αρχικός της στόχος ήταν η Πυροσβεστική και βαθμολογικά τουλάχιστον, έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο της. 


Αυτό που μένει τώρα είναι να περάσει και τα αθλητικά τεστ, ενώ σχολιάζοντας τα θέματα των εξετάσεων, εκτιμά ότι "Δεν ήταν πολύ εύκολα και όποιος είχε διαβάσει πολύ μπορούσε να ανταπεξέλθει". 


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: 
"Η προσπάθεια άξιζε τον κόπο" 

Σίγουρος για το "θέλω" του ο Κυριάκος ξέρει ότι θέλει να σπουδάσει φυσική ή χημεία. Με τους βαθμούς του μπορεί εύκολα να το κάνει αυτό, αφού πέτυχε 17.827 μόρια. 


Αυτό που του μένει τώρα είναι να αποφασίσει ποιο από τα δύο γνωστικά αντικείμενα τον ενδιαφέρει περισσότερο, ενώ όπως λέει αφήνει πίσω του μία "μονότονη χρονιά με καθημερινό διάβασμα, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο". 


ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΛΙΔΗΣ: 
"Φέτος, το πνεύμα των εξετάσεων ήταν διαφορετικό" 


Ο Στέλιος ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που διαγωνίστηκαν σε πέντε μαθήματα και όχι σε τέσσερα, αφού επέλεξε να γράψει και μαθηματικά και βιολογία, προερχόμενος από τη θετική κατεύθυνση. 


Έτσι, έχει δύο βαθμολογίες:  17.751 μόρια - μαθηματικά και  17.737 μόρια - βιολογία. 


Στόχος του είναι κάποια σχολή ηλεκτρολόγων μηχανολόγων ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μπορεί να ασχολείται και με τη ρομποτική, στην οποία έχει διακριθεί ως μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, με συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς. 
Όσο για τις εξετάσεις, η άποψή του είναι πως "ήταν διαφορετικό το πνεύμα των εξετάσεων φέτος και έπρεπε να έχεις ασχοληθεί γενικά με τα μαθηματικά και να έχεις μαθηματική σκέψη για να γράψεις καλά".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr