Έρχονται και γωνίες ανακύκλωσης στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΜΕΣΩ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Έρχονται και γωνίες ανακύκλωσης στην Κομοτηνή

02/06/22 - 8:00
2342452365-49.jpg

Ένα βήμα πριν την εξασφάλιση χρηματοδότησης η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον Δ. Καρασταύρου

Ένα βήμα πριν την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, για την κατασκευή και λειτουργία γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης, βρίσκεται η δημοτική αρχή Κομοτηνής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων Δημήτρη Καρασταύρου, που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή κατέθεσε εδώ και μήνες φάκελο πρότασης στην πρόσκληση «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων». Ο φάκελος έχει αξιολογηθεί θετικά από τους ελεγκτές και προχωράει προς υπογραφή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Ως προς το έργο καθαυτό «σε σημαντικά σημεία της πόλης (θα τοποθετηθούν) πάνω από δέκα σειρές ανακύκλωσης με τεράστιους υπόγειους κάδους, στους οποίους θα μπορεί να γίνεται μία πολυεπίπεδη οργανωμένη ανακύκλωση. Θα μπει σχεδόν σε όλες τις εξόδους της πόλης, σε πολλά σημεία».


Κριτική για το Αντώνης Τρίτσης
Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο Δημήτρης Καρασταύρου άσκησε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση, συγκεκριμένα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη χαρακτηριστική αργοπορία εντάξεων έργων στο πρόγραμμα αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

«Πού είναι όλοι αυτοί; Γιατί κρύφτηκαν;», είπε για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ που έκανε καθημερινά δηλώσεις όταν το πρόγραμμα ανακοινώθηκε, αλλά πλέον δεν απαντά επί της ουσίας στην κριτική. Και συνέχισε: «Ήταν στην πρώτη γραμμή στις ανακοινώσεις, αλλά τώρα που έχουμε τις διεκδικήσεις και αθετεί τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση… Αποδείχθηκε ποιος δεν μπορεί να τρέξει τα προγράμματα».

Μάλιστα, ο κος Καρασταύρου άφησε υπόνοιες ακόμη και για μη εφαρμογή του προγράμματος, εάν πάμε σε εθνικές εκλογές σύντομα. «Θα βγει στο τέλος ότι έχουμε εκλογές και θα πουν... θέλαμε να σας τα δώσουμε», είπε.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr