Γ. Τοκαλατσίδης: «Η Κομοτηνή είναι μικρή πόλη, δεν χρειάζεται αυτοκίνητο» | xronos.gr

Γ. Τοκαλατσίδης: «Η Κομοτηνή είναι μικρή πόλη, δεν χρειάζεται αυτοκίνητο»

19/09/25 - 9:00
Γ. Τοκαλατσίδης:  «Η Κομοτηνή είναι  μικρή πόλη, δεν  χρειάζεται αυτοκίνητο»

Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο από τον Δήμο Κομοτηνής και τους Breveterians στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας και να μειώσουμε τις μετακινήσεις στο κέντρο με το αυτοκίνητο, ήταν το μήνυμα που πέρασαν διοργανωτές και συμμετέχοντες της ποδηλατοπορείας, που διοργάνωσε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κομοτηνής και το Brevet Komotini, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στο «Σπαθί» και περιηγήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, χρησιμοποιώντας το δίκτυο ποδηλατοδρόμων.



Το μήνυμα «να βγάλουμε το αυτοκίνητο και να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας» έστειλε πριν την έναρξη ο Γιώργος Τοκαλατσίδης, εκ μέρους των Breveterians. Όπως περιέγραψε, «η Κομοτηνή είναι μία μικρή πόλη που δεν χρειάζεται αυτοκίνητο». Ο ίδιος χρησιμοποιεί πλέον αποκλειστικά το ποδήλατο για όλες τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη και παραινεί κι άλλους να το ξεκινήσουν. Όπως λέει, η πόλη μας έχει δίκτυο ποδηλατοδρόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις στο κέντρο. Αντιθέτως, η χρήση του αυτοκινήτου προκαλεί κίνηση στην πόλη και εκπομπές καυσαερίου στο περιβάλλον, ενώ ο οδηγός παράλληλα χάνει χρόνο για το πάρκινγκ και φυσικά χρήματα στα καύσιμα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους οδηγούς ποδηλάτου στην Κομοτηνή να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να πειθαρχούν σε φανάρια – πινακίδες σήμανσης και να χρησιμοποιούν τους ποδηλατοδρόμους, όχι τον δρόμο, όπου αυτοί υπάρχουν.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo