Η περιφορά του Επιταφίου από την Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής | xronos.gr
ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ

Η περιφορά του Επιταφίου από την Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής

14/04/23 - 19:15
Η περιφορά του Επιταφίου από την Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής

Ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντίνος Τσουλιάγας χάρισε μία ανθοδέσμη στον Ύπατο Αρχιμανδρίτη Οβανές Σαγντετζιάν και ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον "Καλή Ανάσταση"

Σε κλίμα κατάνυξης αρκετοί πιστοί ακολούθησαν το απόγευμα της Μ. Παρασκευής τον επιτάφιο της Αρμένικης Κοινότητας στο κέντρο της Κομοτηνής. Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά ξεκινώντας από το ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, τον χριστιανικό Αρμενικό ναό της πόλης.

Η πομπή αφού πέρασε από την οδό Δημοκρίτου κατευθύνθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. Εκεί ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντίνος Τσουλιάγας χάρισε μία ανθοδέσμη στον Ύπατο Αρχιμανδρίτη Οβανές Σαγντετζιάν και ευχήθηκε ο ένας στον άλλον "Καλή Ανάσταση". Η πομπή συνέχισε την πορεία της πίσω στην αρμένικη εκκλησία, όπου οι πιστοί πέρασαν κάτω από τον επιτάφιο όπως συνηθίζεται.

Το παρών έδωσαν αρκετοί πολιτικοί εκπρόσωποι της Κομοτηνής όπως ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Φάνης Κωφίδης και η υπεύθυνη του Μεγάρου Μουσικής Ζωή Κοσμίδου. Μεταξύ των τοπικών αρχόντων, στην πομπή του επιταφίου συμμετείχαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κομοτηνή Δυνατά" Αντώνης Γραβάνης. Φυσικά παρών ήταν και ο πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσσιάν.

https://www.facebook.com/xronos.gr/videos/771290840990770
Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo