Ηλικιωμένη έπεσε στην οδό Πολυφήμου | xronos.gr
ΓΕΜΑΤΑ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Ηλικιωμένη έπεσε στην οδό Πολυφήμου

20/01/23 - 8:00
Ηλικιωμένη έπεσε  στην οδό Πολυφήμου

Μοιραστείτε το

Την βοήθησαν περαστικοί, αλλά το συμβάν ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ηλικιωμένη χθες στην Κομοτηνή, όταν έπεσε στην οδό Πολυφήμου, στο κέντρο της πόλης, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, στο σημείο που έπεσε η ηλικιωμένη το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο, με καθίζηση και γεμάτο λάσπες. Περαστικοί και επαγγελματίες της περιοχής ευαισθητοποιήθηκαν γρήγορα και την σήκωσαν, ενώ εκείνη απέφυγε τον τραυματισμό, ενώ όπως μας λένε κάτοικοι της γειτονιάς αυτή δεν είναι πρώτη φορά που πεζός πέφτει στο πεζοδρόμιο.

Το σημείο της πτώσης

Η δημοτική αρχή να επιδιορθώσει το δρόμο
Περπατώντας την οδό Πολυφήμου από την αρχή της, στη συμβολή με την οδό Ηροδότου, βλέπει κανείς την αντίθεση των δύο δρόμων, αφού η μεν Ηροδότου είναι σε τάξη, πρόσφατα αναπλασμένη, με πεζοδρόμια σε καλή κατάσταση και μικρό ποδηλατόδρομο, ενώ η οδός Πολυφήμου είναι «βομβαρδισμένη». Τα πιο σοβαρά προβλήματά της εντοπίζονται στο αριστερό πεζοδρόμιο, με κατεύθυνση προς Στίλπωνος Κυριακίδη. Σε πολλά σημεία, το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο, έχει καθιζήσεις, επικίνδυνες λακκούβες αλλά και λάσπες. Γι’ αυτό, αρκετοί πεζοί αναγκάζονται να περπατούν πάνω στο δρόμο, κάτι που κρύβει κινδύνους για ατύχημα με διερχόμενο όχημα. Φυσικά, το να διασχίσει το πεζοδρόμιο ηλικιωμένος/η, γονείς με παιδιά σε καρότσι ή άτομο με κινητική αναπηρία ή αναπηρία όρασης, είναι… άθλος.


Η δημοτική αρχή οφείλει να αποδείξει τα αντανακλαστικά και την ευαισθητοποίησή της σε θέματα ασφάλειας και προσβασιμότητας, επιδιορθώνοντας άμεσα την κατάσταση στην κεντρική οδό Πολυφήμου, προτού συμβούν σοβαρότερα ατυχήματα.

Αντί επιλόγου, να σημειώσουμε ότι το όνομα της συγκεκριμένης οδού είναι ιδιαίτερα εύστοχο: «Πολυφήμου» από τον ήρωα της αρχαιοελληνικής ιστορίας, γιατί πρέπει να είσαι… ήρωας για να τον διασχίσεις χωρίς να γεμίσεις λάσπες.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr