Και νέες δωρεές στους οικισμούς Αιγείρου, Μεσσούνης, Μελέτης «ερευνά» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | xronos.gr
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΣΤΑΥΡΟΥ

Και νέες δωρεές στους οικισμούς Αιγείρου, Μεσσούνης, Μελέτης «ερευνά» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

22/06/22 - 8:00
karastayroy_0.jpg

Εκτός από την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, έγιναν οι πρώτες επαφές στους οικισμούς για άμεσα ή έμμεσα έργα κοινωνικής προσφοράς

Και νέες δωρεές στους οικισμούς Αιγείρου, Μεσσούνης και Μελέτης «ερευνά» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μάλιστα, οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, η πρόθεση ενίσχυσης του τόπου έχει «κλειδώσει» και το μόνο που απομένει είναι να συγκεκριμενοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ράδιο Χρόνος 87.5fm μιλώντας στον Δήμο Μπακιρτζάκη ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος το διήμερο 23-24/06 θα βρίσκεται στην Αθήνα για ενημέρωση του ΙΣΝ για την Πρωτοβουλία για την Υγεία, στην οποία εντάσσεται η κατασκευή κι ο εξοπλισμός του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής προϋπολογισμού 105εκ ευρώ.


Αίγειρος - Μεσσούνη - Μελέτη
«Η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου πλέον έχει δρομολογηθεί και παράλληλα δρομολογείται -από αντίστοιχη ομάδα του Ιδρύματος- πως αυτό το Νοσοκομείο, εκτός από τον τομέα της Υγείας, θα βοηθήσει ευρύτερα την τοπική κοινωνία», γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος και πληροφόρησε πως οι παρεμβάσεις θα αφορούν την ευρύτερη περιοχή Αιγείρου, Μεσσούνης, Μελέτης, δηλαδή των τριών οικισμών που γειτνιάζουν γεωγραφικά με το Νέο Νοσοκομείο.

Ο αντιδήμαρχος συνέχισε: «Παράλληλα με την κατασκευή, (το ΙΣΝ στοχεύει στην) κοινωνική προσφορά. Απ’ ό,τι έχει γίνει αντιληπτό το Ίδρυμα ενδιαφέρεται πολύ έντονα. Έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις, έχουμε ανταλλάξει απόψεις, έχουμε δώσει τεχνικά χαρακτηριστικά και απαντήσεις σε ερωτήματα που μας υπέβαλαν, έχουμε δώσει χάρτες και διαγράμματα της περιοχής, τις διαθέσιμες εκτάσεις στην περιοχή, την οδική σύνδεση του Νοσοκομείου […]. Η κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου Νοσοκομείο, εκτός του ότι θα δώσει κινητικότητα επιχειρηματική στην ευρύτερη περιοχή, θα συνδέσει την τοπική κοινωνία όσο το δυνατό περισσότερο με τις ωφέλειες του Νέου Νοσοκομείου».


Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται
Αυτό το διάστημα Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και Δημοτική Αρχή Κομοτηνής εξετάζουν από κοινού ποιοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι που μπορούν να βοηθηθούν αυτές οι περιοχές. Βασικά δεδομένα είναι πως πρόκειται για αγροτικούς οικισμούς που τα χρόνια της κρίσης έχουν μειωθεί πληθυσμιακά. Άρα, στόχος είναι να δημιουργηθούν δουλειές για τους κατοίκους, ώστε να μη φύγουν από τον τόπο άλλοι και ίσως μερικοί επίσης να γυρίσουν πίσω. Εξετάζεται επίσης, σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, η αναβάθμιση δημόσιων χώρων ή κτιρίων στους τρεις οικισμούς, με έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης και της ποιότητας ζωής.

Δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πως το ΙΣΝ έχει εκφράσει τη βούλησή του να βοηθήσει περαιτέρω την περιοχή και τους κατοίκους της. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο Δημήτρης Καρασταύρου «υπάρχει στόχευση του Ιδρύματος που ξεπερνάει τον αρχικό στόχο στον τομέα της Υγείας, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να καλύψουν ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να δώσουν υπεραξία στην περιοχή, δηλαδή όχι μόνο το “σώζω ζωές” ενός Νοσοκομείου αλλά και το “δημιουργώ ζωές” εκεί που βλέπουμε να χάνονται λόγω της κρίσης όλα αυτά τα χρόνια».
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr