Χρ. Τοψίδης: Με σταθερά βήματα και πνεύμα συνεργασίας η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλάζει
Η οικονομία χρημάτων είναι σημαντική για τους φοιτητές, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος
Αν είσαι φοιτητής στην Κομοτηνή και έχεις «χαθεί» με κάποιον ή κάποιους από τους φίλους σου, το πλέον σίγουρο μέρος για να τους ξαναβρείς δεν είναι ούτε το Σπαθί, ούτε η πλατεία. Τα πάλαι ποτέ meeting points της Κομοτηνής έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα καινούργιο, το οποίο υπήρχε μεν ανέκαθεν, αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε πιο δημοφιλές.
Το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από τη φοιτητική λέσχη σίτισης στη λεγόμενη «παλιά Νομική». Σχεδόν στο σύνολό της η φοιτητική κοινότητα της Κομοτηνής επιλέγει πλέον τη λέσχη για το καθημερινό μεσημεριανό φαγητό και αυτό φαίνεται από την ουρά. Η συγκέντρωση των φοιτητών είναι τόσο μεγάλη που η ουρά φτάνει αρκετά μέτρα σε μήκος και η αναμονή για να φτάσει κανείς στον πάγκο μπορεί να ξεπεράσει και τα 50 λεπτά κάποιες φορές.
Παρά την αναμονή λοιπόν, οι φοιτητές στήνονται στην ουρά προκειμένου να πάρουν το δίσκο με το φαγητό και ο βασικός λόγος που το κάνουν αυτό είναι φυσικά ο οικονομικός.
«Ένας φοιτητής μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30 ή 40 ευρώ το μήνα τρώγοντας στη Λέσχη», λέει Άννα-Μαρία που είναι τεταρτοετής φοιτήτρια και τακτική της λέσχης.
«Η οικονομία χρημάτων είναι σημαντική. Όμως τρώγοντας στη λέσχη τρως κανονικό φαγητό και όχι συνέχεια μακαρόνια και τοστ», είναι η άποψη της Κωνσταντίνας, που επίσης διανύει το τέταρτο έτος της φοιτητικής της ζωής στην πόλη μας.
Την ίδια άποψη έχει και η Μαίρη: «Το φαγητό είναι καλό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και η ποιότητα είναι καλή. Γι’ αυτό ερχόμαστε» λέει η τριτοετής φοιτήτρια.
Βέβαια, η υπόθεση «Λέσχη» έχει και τα αρνητικά της, με βασικό τη μεγάλη αναμονή. Όμως από την άλλη πλευρά, πολλοί φοιτητές λόγω φόρτου μαθημάτων περνούν σχεδόν όλη την ημέρα τους στη σχολή, οπότε ο δρόμος προς τη Λέσχη είναι σχεδόν μονόδρομος.
Τέλος, η Χριστίνα που είναι στο τέταρτο έτος των σπουδών της έχει να κάνει και μία επιπλέον παρατήρηση σε σχέση με τους υπόλοιπους συμφοιτητές της που μίλησαν στον «Χ» και μας ενημερώνει πως «το φαγητό φέτος δεν είναι τόσο καλό όσο πέρυσι. Πέρυσι ήταν πολύ καλύτερο στην ποιότητα, αλλά φέτος κάτι έγινε και δεν είναι τόσο καλό».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News