Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Στην Κομοτηνή έγινε χθες συνάντηση του έργου που υλοποιούν τα δύο ιδρύματα για αναβάθμιση των υποδομών των τμημάτων επειγόντων περιστατικών Χρηματοδοτούνται για αγορά εξοπλισμού και εκπαίδευση προσωπικού προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα που θα γίνονται στον άξονα εντός της ελληνικής επικράτειας και αντιστοίχως επί βουλγαρικού εδάφους Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Η αρχή της συνεργασίας τους έγινε τον Νοέμβριο του 2011 όταν η υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013", ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου, με τίτλο “Enhancement of cooperation between Komotini's and Kardjali's hospitals and medical staff for the their best response in case of emergency issues focusing on car accidents / MediciNet”. Η εν λόγω πρόταση είχε υποβληθεί από το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Multi-Profile Hospital for Active Treatment "DR. Atanas Dafovski" AD του Κίρτζαλι Βουλγαρίας. Η πρώτη συνάντηση στην Κομοτηνή Ελλήνων και Βουλγάρων εταίρων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, όπου και επίσημα οι διοικητές των δύο νοσοκομείων έδωσαν τα χέρια για την έναρξη της συνεργασίας.

850.00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού €1.763.785,00, αντιμετωπίζει την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των δύο δικαιούχων στη διασυνοριακή περιοχή. Η προσδοκόμενη αύξηση ατυχημάτων λόγω της διάνοιξης του νέου δρόμου που θα συνδέει την Κομοτηνή με το Κίρτζαλι, οδήγησε σε αυτή την ιδέα. Ακόμα το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας σε θέματα υγείας, κάνοντας την αρχή για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου στη περιοχή. Ειδικότερα η συνολική δαπάνη του προγράμματος για το νοσοκομείο Κομοτηνής ανέρχεται στις 850.000 ευρώ και αφορά κυρίως στην αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, κυρίως ατυχημάτων αλλά στην εκπαίδευση του προσωπικού στα επείγοντα περιστατικά, είτε ιατρών είτε νοσηλευτών. Μιλώντας για το περιεχόμενο του πρόγραμμα ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, έκανε γνωστό ότι η συνεργασία γίνεται με το κοντινότερο νοσοκομείο από την βουλγαρική πλευρά που είναι αυτό του Κίρτζαλι, το οποίο απέχει περίπου 33 χιλιόμετρα από τον τελωνιακό σταθμό που πρόκειται να λειτουργήσει στον κάθετο άξονα.

ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Στην πρώτη συνάντηση που έγινε χθες στην πόλη μας το παρόν έδωσαν από τη Βουλγαρία ο διοικητής του νοσοκομείου Κίρτζαλι Τόντοφ Τσερκέζοφ και τα στελέχη Ευγενί Ιβανοβ, Ιβάνκα Γκεόργκεβα και Ντίμκα Ντόμπρισκα, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Θεσσαλονίκης, σύμβουλοι από την Αθήνα οι οποίοι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να αρχίσουν να εκταμιεύονται τα χρήματα του προγράμματος και στελέχη του νοσοκομείου Κομοτηνής οι Πασχάλης Μηλιατζόπουλος, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Αναστασία Καμπά, Αναστασία Αργιαντζίδου, Νίκος Βλασκίδης και Ιωάννης Σπανός. Στη συνάντηση αυτή έγινε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα εκταμιευτούν περίπου 180.000 για το νοσοκομείο Κομοτηνής. Παράλληλα ο κ. Χατζηνέστωρος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει επέμβαση ιατρικού προσωπικού της μίας χώρας στην άλλη. Τα όρια είναι συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «αυτά που θα συμβαίνουν στην ελληνική πλευρά θα τα αναλαμβάνουμε εμείς και αυτά που συμβαίνουν στην βουλγαρική πλευρά θα τα αναλαμβάνει το Κίρτζαλι. Αργότερα αν υπάρξει κάποια συνεργασία, εφόσον το ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να παράσχει τις υπηρεσίες που πρέπει, θα δούμε τι μπορεί να γίνει». Την ικανοποίησή του για την έναρξη του προγράμματος που θα ενισχύσει τη λειτουργία του νοσοκομείου στο Κίρτζαλι, εξέφρασε ο διοικητής του κ. Τσερκέζοφ μιλώντας στο «Χ».

Οι διοικητές του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου
Ηρακλής Χατζηνέστωρος και του νοσοκομείου
"DR. ATANAS DAFOVSKI" AD στο Κίρτζαλι Βουλγαρίας Τόντοφ Τσερκέζοφ στη χθεσινή συνάντηση στην Κομοτηνή
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Αντίστοιχα παραδείγματα συνεργασιών νοσοκομείων γειτονικών χωρών στην αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων δεν υπάρχουν, παρά μόνο συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής. Και γι’ αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηνέστωρος αυτή η συνεργασία είναι και σημαντική, «γιατί είναι απολύτως ανταποδοτική, αφορά σε μηχανήματα, σε ασθενοφόρα τετρακίνητα που θα μπορούν να κινούνται σε οποιεσδήποτε συνθήκες στον άξονα και βέβαια ακόμη και σε θερμοκοιτίδες νεογνών προκειμένου να μετακινηθούν ασφαλώς στα γύρω νοσοκομεία».
Τα νοσοκομεία Κομοτηνής και Κίρτζαλι προετοιμάζονται για την έναρξη λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα. Οι διοικήσεις τους συνεργάστηκαν άψογα και πέτυχαν την ένταξη κοινής τους πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Interreg και φυσικά τελούν σε αναμονή, όπως όλοι φορείς και πολίτες της διασυνοριακής περιοχής, για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News