Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην καρδιά και η νηστεία | xronos.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην καρδιά και η νηστεία

17/03/23 - 8:00
Οι επιπτώσεις  του κορωνοϊού  στην καρδιά και η νηστεία

Ο καρδιολόγος Κώστας Μάινας προσέγγισε επιστημονικά το θέμα, ενώ εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μίλησε για την επίδραση της νηστείας   

Συνταξιούχοι του ΟΤΕ στην Κομοτηνή είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην καρδιά, αλλά και την επίδραση της νηστείας μέσα από μια ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης των συνταξιούχων ΟΤΕ. Έτσι, την Τετάρτη 15 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρων Εργαζομένων του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Υγεία και Νηστεία».

Στα αριστερά ο Κώστας Μάινας και στα δεξιά ο πάτερ Σταύρος Κολιούσης

Εισηγητές ήταν ο καρδιολόγος Κώστας Μάινας και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πάτερ Σταύρος Κολιούσης. Στην εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να βρεθεί και ο πνευμονολόγος Σάββας Κεμενίκης, ωστόσο λόγω ασθένειας δεν παρευρέθη.

Ο πάτερ Σταύρος Κολιούσης είναι εφημέριος του ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου και εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη κκ Παντελεήμονα έκανε την εισήγηση του σχετικά με τη σημασία της νηστείας στην υγεία του ανθρώπου. «Η νηστεία συμβάλλει στην υγεία του σώματος κι αυτό αποτελεί εμπειρία της ιατρικής επιστήμης εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν όμως διαστάσεις πιο εσωτερικές που έχουν να κάνουν, με το πως η νηστεία ως εγκράτεια λειτουργεί στην ψυχή του ανθρώπου και η ψυχή με την σειρά της παράγει κάποια αποτελέσματα που εκδηλώνονται στο σώμα» είπε ο πάτερ Κολιούσης.

Εσφαλμένα όπως παρατήρησε πολλοί νηστεύουν για να χάσουν κιλά και «αυτός είναι εσφαλμένος τρόπος και από πνευματικής πλευράς και από ιατρικής πλευράς. Η νηστεία δεν είναι δίαιτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο καρδιολόγος Κώστας Μάινας από τη δική του πλευρά επικεντρώθηκε στην καρδιά και τις επιπτώσεις του covid-19 αφού ο ασθενής έχει αναρρώσει από τον ιό. «Υπάρχουν επιπτώσεις στην καρδιά και ο covid-19 αποτελεί έναν νέο ιό. Παρόλα αυτά στα διαστήματα 15-30 ημερών μετά την λοίμωξη έχουμε επεισόδια στην καρδιά, φλεγμονές στο μυοκάρδιο κτλ. Εάν και ο covid-19 αποτελεί έναν αναπνευστικό ιό, φαίνεται ότι έχει επίδραση στην καρδιά και σε άλλα όργανα» εξήγησε ο κος Μάινας.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr