Κ. Μητσοτάκης: Οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται επί της αρχής να αξιολογηθούν, δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο σύστημα

Κατά τη διάρκεια των επαφών που ανέπτυξε στην περιοχή μας ισχυρίστηκε ότι «θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας» ο πρόεδρος των «εκτός Τουρκίας Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων».
«Διαφήμισε» την περιοδεία του στη Θράκη με διαδοχικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για πολλοστή φορά ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, εκμεταλλευόμενοι τον μήνα του Ραμαζανιού, επισκέπτονται τη Θράκη, στοχεύοντας όμως όχι σε ιδιωτικές-θρησκευτικού χαρακτήρα επισκέψεις, αλλά πραγματοποιώντας δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις δίχως αντίλογο. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Αμπντουλάχ Ερέν, πρόεδρος «των εκτός Τουρκίας Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (Overseas Turks and Relative Communities)», ο οποίος ανέπτυξε δικές του επαφές καθώς επίσης συναντήσεις μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ναζήφ Γιλμάζ, ο οποίος πάντως έκανε και μία επίσημη επαφή τηρουμένου του πρωτοκόλλου.

«Είμαστε στη Δυτική Θράκη, τη γη των προγόνων μου», είπε κατά την άφιξή του ο Αμπντουλάχ Ερέν, διαφημίζοντας την περιοδεία στη Θράκη με σειρά δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των επαφών του, ήταν με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ και με τον πρόεδρο της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ψευτομουφτή Ξάνθης Μουστάφα Τράμπα. «Κατά τη διάρκεια της σύσκεψής μας, εξετάσαμε την τρέχουσα κατάσταση των Δυτικοθρακιωτών συμπατριωτών μας σε θρησκευτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά κι άλλα θέματα που χρειάζονται βελτίωση», ισχυρίστηκε σε δήλωσή του ο Αμπ. Ερέν. Επίσης, ο Τούρκος πολιτικός συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη της αυτοαποκαλούμενης Συμβουλευτικής, όπου έκανε λόγο για μία παραγωγική σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν λύσεις στα προβλήματα της μειονότητας σε πολλούς τομείς, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να προστατεύουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη σε όλους τους τομείς, για να κρατήσουν τη θρησκευτική και την εθνική τους ταυτότητα και για να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς τους με την Τουρκία», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλάχ Ερέν.
Θεσμική επίσκεψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης
Η μοναδική θεσμική επίσκεψη ήταν αυτή του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ναζήφ Γιλμάζ την περασμένη Πέμπτη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης, όπου τηρήθηκε με σοβαρότητα το οριζόμενο πρωτόκολλο, ενώ προηγήθηκε σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από την Τουρκία και εκδόθηκε άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού της χώρας μας, με την προϋπόθεση της μη διατάραξης της ομαλούς λειτουργίας του σχολείου, που διασφάλισε η Μαίρη Κοσμίδου.
Ο υφυπουργός Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό στους καθηγητές και τους μαθητές και ξεναγήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Μαίρη Κοσμίου διαβίβασε πρόσκληση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη στον υφυπουργό για να επισκεφθεί και δημόσια σχολεία της περιοχής στα οποία –όπως ρητά αναφερόταν- φοιτούν μουσουλμάνοι μαθητές.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News