Στην Αθήνα παρουσιάστηκε το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής | xronos.gr
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

24/06/22 - 8:00
2342353467-23_3.jpg

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ

Στο πλαίσιο του SNF Nostos Health του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που πραγματοποιείται το τρέχον διήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ, παρουσιάζεται η έκθεση «A template for Future Hospitals» με τις αρχιτεκτονικές μακέτες των Νοσοκομείων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία για την Υγεία και σχεδιάζονται από τον Ρέντσο Πιάνο και το Renzo Piano Building Workshop.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει δωρεές σε όλη την Ελλάδα στον χώρο της υγείας που ξεπερνούν τα 400 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 105 εκ ευρώ προϋπολογισμού διοχετεύονται στην Κομοτηνή για το Νέο Νοσοκομείο, η κατασκευή του οποίου ξεκινάει στις αρχές του ‘23. Επίσης, θα κατασκευαστούν το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος, ο αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, συνεργάτες του από τη Renzo Piano Bulding Workshop, η αρχιτέκτονας τοπίου Έλλη Παγκάλου και ο επικεφαλής στην Ευρώπη της Green Business Certification Inc Kay Killmann.

Από πλευράς Ιδρύματος επαναδιατυπώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr