Τα εύσημα στον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής από τον πρόεδρο Αντώνιο Αυγερινό | xronos.gr
ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ-ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ

Τα εύσημα στον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής από τον πρόεδρο Αντώνιο Αυγερινό

14/03/23 - 8:00
Τα εύσημα στον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής  από τον πρόεδρο Αντώνιο Αυγερινό

«Στα τρία καλύτερα Τμήματα της χώρας, μεταξύ 80 συνολικά»

Ενθαρρυντικά λόγια για το έργο που επιτελείται, επεφύλασσε για το περιφερειακό παράρτημα Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη μας το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπόσχεσης, απονομής πτυχίων και προαγωγών στους εθελοντές σαμαρείτες-διασώστες και στους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας στο ΡΕΞ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εθελοντές της Κομοτηνής, καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων περιφερειακών Τμημάτων. Επίσης μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πεταλωτής, οι δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν υψηλοί εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων.

«Ξεχωριστή κι επετειακή εκδήλωση» χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κος Αυγερινός, καθώς συμπληρώθηκαν 101 χρόνια από την ίδρυση του παραρτήματος Κομοτηνής, που ξεκίνησε να λειτουργεί την ίδια χρονιά με τα τμήματα Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου. Στάθηκε πάντως στη μεγάλη συμφορά των Τεμπών, μεταφέροντας τα θερμά του συλλυπητήρια, γι’ αυτό άλλωστε η εκδήλωση ήταν συμβολική όχι πανηγυρική.

«Χωρίς ίχνος κολακείας ή υπερβολής, το τμήμα της Κομοτηνής είναι ένα από τα τρία καλύτερα όλης της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο Ερυθρός έχει 80 τμήματα από Ορεστιάδα έως Κρήτη. Η δράση του τμήματος Κομοτηνής «θεωρώ ότι είναι ήδη αποδεκτή και πλήρως τιμάται από την τοπική κοινωνία» πρόσθεσε. Μιλώντας για τη νέα ηγεσία του Ερυθρού, υποστήριξε πως προσπάθεια είναι να προάγουν ένα προφίλ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καινοτόμου, κοινωνικού, αλληλέγγυου, αλτρουιστικού, σύγχρονου αλλά πάνω απ’ όλα διαφανούς
.
Δήλωσε υπερήφανος, γιατί «οι εθελοντές μας είναι η καρδιά, η ψυχή και η κινητήριος δύναμη, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον αρχηγό των εθελοντών σαμαρειτών-διασωστών του τμήματος Κομοτηνής Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη, που ανταποκρίθηκε σε όλα τα καλέσματα, μαζί με εθελοντές, σε Ουκρανία, Τουρκία αλλά και Τέμπη, μεταξύ άλλων σημείων όπου «προσέφεραν άριστες υπηρεσίες». Τέλος, τόνισε ότι το σημαντικότερο για τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, είναι το ήθος τους και να θέτουν το εγώ κάτω από το εμείς, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «δεν θέλουμε ποσότητα, αλλά ποιότητα».


Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr