Κ. Μητσοτάκης: Οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται επί της αρχής να αξιολογηθούν, δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο σύστημα

Περίπου 1.000 παιδιά τραγούδησαν τον «ύμνο» της άνοιξης στο κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας χαμόγελα και χαρά στους περαστικούς
Έφτασε και φέτος η πρώτη γιορτή της άνοιξης στην Κομοτηνή! Τα «Χελιδονίσματα», μία συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ, του Πολιτιστικού Συλλόγου βυζαντινού φρουρίου Κομοτηνής και του Μουσικού Σχολείου της πόλης, σκόρπισαν για ακόμη μια χρονιά χαρά σε μικρούς και μεγάλους με τον χορό και το τραγούδι βασικούς συνοδοιπόρους.
Πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 21 Μαρτίου, παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους συμμαθητές τους και να καλωσορίσουν την άνοιξη, την συνοδεία της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Ξεκινώντας τη διαδρομή τους από το βυζαντινό φρούριο και με οδηγό το Μουσικό, τα σχολεία που συμμετείχαν στη γιορτή των «χελιδονισμάτων» προχώρησαν από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου με προορισμό την πλατεία Ειρήνης, σκορπώντας χαρά και κέφι σε όσους τους έβλεπαν. Φτάνοντας στην πλατεία, η χορωδία του Μουσικού με τα τραγούδια της μετέφερε την έναρξη της άνοιξης. Τα παιδιά κρατώντας κατασκευές από χελιδόνια και λουλούδια στα μαλλιά τους, χόρευαν, τραγουδούσαν και γελούσαν με τους φίλους κάνοντας την πόλη να μυρίζει άνοιξη!

Χαρούμενοι οι διοργανωτές από την ανταπόκριση
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου βυζαντινού φρουρίου Κομοτηνής Ευγενία Πουρνάρα δεν έκρυψε τη χαρά για τη συμμετοχή περίπου χιλίων παιδιών στη φετινή γιορτή. Για τη γιορτή ανέφερε πως πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο, σύμφωνα με το οποίο τα «χελιδονίσματα» ήταν τραγούδια μέσω των οποίων ο κόσμος καλωσόριζε την άνοιξη.
Χαιρετισμό απεύθυνε κι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Γιάννης Κυριαζής, μεταφέροντας τη χαρά του για τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου βυζαντινού φρουρίου Κομοτηνής αλλά και του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του δημάρχου, Γιάννη Γκαράνη.

Επίσης, η αν. περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου ανέλυσε πως μέσω της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ «θέλουμε να δώσουμε ένα βαθύτερο νόημα σε αυτό που λέμε “χελιδονίσματα”» καθώς και την περιοδικότητα, την ομαδικότητα, τη συντροφικότητα και τον αλτρουισμό που διέπουν τα χελιδόνια και την ανάγκη να προστατεύουμε τις φωλιές τους.
Τον «ύμνο» της άνοιξης είχαν τέλος την ευκαιρία να ακούσουν από τους μαθητές ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές τους σε παιδιά και δασκάλους.






Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News