Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
"Έχουμε επισκεφτεί και άλλες γνωστές επιχειρήσεις της Θράκης, όπως τη βιομηχανία γάλακτος Ροδόπη, την Cocomat και το εργαστήριο Παπαπαρασκευάς", θα μας πει ο Δημήτρης Τσέκος
Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης και να γνωρίσουν την μπύρα Βεργίνα και το τσάι tuvunu, είχαν τα μέλη της οργάνωσης ESTIEM LG Ξάνθης, τα οποία και επισκέφτηκαν το θρακιώτικο "κολοσσό".
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ESTIEM LG ΞΑΝΘΗΣ
Η ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη πολιτικός, φοιτητικός οργανισμός που συνδέει μεταξύ τους, τους Ευρωπαίους φοιτητές, που το αντικείμενο σπουδών τους συνδυάζει την τεχνολογική αντίληψη με τις διοικητικές ικανότητες. Ο στόχος αυτού του οργανισμού είναι να εγκαθιδρύσει και να αναπτύξει σχέσεις μεταξύ των φοιτητών στην Ευρώπη και να τους υποστηρίξει τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική τους εξέλιξη.
Η ESTIEM LG Ξάνθη βρίσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κι εδρεύει στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και πάνω από 100 φοιτητές έχουν πάρει μέρος στην τοπική ομάδα της Ξάνθης, από τότε που δημιουργήθηκε το 2012 και περίπου 45 άτομα συμμετέχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια.
"Ο οργανισμός έχει ως σκοπό να ενώσει τους Ευρωπαίους φοιτητές μηχανικούς παραγωγής και διοίκησης, δίνοντάς τους εφόδια για το όταν αποφοιτήσουν. Ο οργανισμός υπάρχει σε πολλές χώρες και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Από το 2012 που έχει ιδρυθεί το παράρτημα στην Ξάνθη, κάνουμε πολλές δράσεις. Αντίστοιχη ομάδα στην Ελλάδα υπάρχει και στην Χίο", θα μας πει ο φοιτητής και πρόεδρος της ESTIEM LG Xanthi Δημήτρης Τσέκος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Τα μέλη της ομάδας εξέδωσαν και αγγλόφωνο κείμενο, το οποίο δημοσίευσαν σε σελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, στο οποίο πληροφορούν το ευρύ κοινό περί της επίσκεψής τους. "Επισκεφτήκαμε την μεγαλύτερη Ζυθοποιία της περιοχής μας. Η μπύρα Βεργίνα είναι η αγαπημένη μπύρα στην περιοχή και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της 'ζωής' της, η Βεργίνα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό από τις ελληνικές πωλήσεις. Η Ζυθοποιία χρησιμοποιεί 100% ελληνικό κριθάρι, από την Μακεδονία και την Θράκη, από το οποίο παράγεται εξαιρετική μπύρα. Επίσης, παρασκευάζει το τσάι tuvunu το οποίο είναι επίσης 100% ελληνικό κυρίως από την περιοχή της Θράκης", αναγράφεται στο κείμενο.
Ο Δημήτρης Τσέκος προσθέτει στα παραπάνω, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη γνωριμία με θρακιώτικη επιχείρηση-πρότυπο. "Έχουμε επισκεφτεί και άλλες γνωστές επιχειρήσεις της Θράκης, όπως τη βιομηχανία γάλακτος Ροδόπη, την COCOMAT και το εργαστήριο Παπαπαρασκευάς", μας λέει, και συμπληρώνει τα εξής: "Και τώρα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Βεργίνα, οι άνθρωποι της οποίας μας έδειξαν όλο το εργοστάσιο και τα πάντα για το πώς φτιάχνεται η μπύρα. Ο μηχανολόγος μηχανικός της Ζυθοποιίας μας εξήγησε ποιά είναι ακριβώς η δουλειά του και τί θα κάνουμε εμείς σε αντίστοιχες θέσεις".
Μέλημα αυτών των νέων είναι να συνεχίσουν αυτές τις δράσεις, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Θράκη αλλά παράλληλα μαθαίνουν και το ρόλο τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News