Ευρωπαϊκά συμφέροντα εγκλωβίζουν τους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα? | xronos.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87,5

Ευρωπαϊκά συμφέροντα εγκλωβίζουν τους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα?

04/06/11 - 12:00
kostantaras_1.jpg

Μοιραστείτε το

Σχολιάζει την πολιτική κατάσταση και το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού, που συνδέει Αθήνα ? Θράκη Χρειάζεται μία αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, στο πολίτευμα και αυτό για να γίνει, θέλει εθνοσυνέλευση Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης

«Ένα – ένα, τα στερεότυπα ανατρέπονται στην Ελλάδα του σήμερα. Το τελευταίο – που στην ουσία ανατράπηκε, δεν καταργήθηκε- ήταν η «Σιωπηλή Πλειοψηφία». Και το ανέτρεψε καταργώντας το ο ίδιος ο λαός, με την ήρεμη, λογική, σοφή καθοδήγηση κάποιων σπουδαίων ανθρώπων που η συγκυρία «ανέσυρε» από το αναγκαστικό «χρονοντούλαπο», στο οποίο μετά δόξης και τιμής τοποθετούμε κατά συνήθεια δεδομένες και συγκεκριμένες αξίες που φοβόμαστε, χαρακτηρίζοντάς τους «χρυσές εφεδρείες», τις οποίες ωστόσο, ουδέποτε ανακαλούμε στην υπηρεσία της πατρίδας». Τα χαρακτηριστικό αυτό κομμάτι άρθρου του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντάρα, πρώην βουλευτή ΝΔ και δημοτικού σύμβουλου του δήμου Αθηναίων, γιου του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, αποδεικνύει την πολιτική σκέψη και άποψή του για την επικαιρότητα, την οποία ζητήθηκε να αναπτύξει μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Με το μνημόνιο βλέπετε να βγαίνει η χώρα από την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει;
-Το μνημόνιο και η οικονομική κρίση είναι η κατάληξη μιας εξόχως καταστροφικής πολιτικής πορείας των τελευταίων 25-30 ετών. Κάνοντας μια συνέντευξη για το περιοδικό Crash που κυκλοφορεί την άλλη εβδομάδα, στην ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα, μου είπε μια εκπληκτική φράση, την οποία έχω σκεφτεί και τη έχω γράψει και εγώ κάπως διαφορετικά. Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα ζουν εγκλωβισμένοι μέσα σε μια γυάλα που άλλοι έχουν χτίσει γι’ αυτούς. Ίσως είναι μια γυάλα ευχάριστη, ίσως είναι μια γυάλα που δεν κάνει κρύο, δεν κάνει ζέστη, ακούς καλές μουσικές, τρως ωραία φαγητά και αντιμετωπίζεις τα πράγματα με μια αριστοκρατική αντίληψη του πως διοικείται μια χώρα. Η άλλη μέθοδος, είναι του να κατέβεις και να μπεις ο ίδιος μέσα στους διαδηλωτές, ο ίδιος μέσα στους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά θέλει «αρετή και τόλμη η ελευθερία» και δεν το έχω πει εγώ αυτό, το έχουν πει πολύ σπουδαιότεροι από εμένα άνθρωποι. Εγώ αν ήμουν αυτή την στιγμή πολιτικός αρχηγός, θα έβγαζα την γραβάτα μου και θα κατέβαινα στην πλατεία Συντάγματος.  Θα μου πεις θα έτρωγες ξύλο, ακόμη και αυτό, αν το έτρωγα θα μου άξιζε.
Πως λες στον νέο σήμερα των 500 ευρώ για τα επόμενα χρόνια ότι πρέπει να είναι νηφάλιος, να περιμένει, τα πράγματα θα αλλάξουν, χωρίς κανείς να ξέρει πότε;
-Το όραμα και το όνειρο οδηγεί στο ψέμα και με το ψέμα ο κ. Παπανδρέου πήρε τις εκλογές το 2009. Όχι βέβαια ότι δεν είχε ρεύμα το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη, η ΝΔ είχε έναν αρχηγό που ήθελε να τα παρατήσει. Δεν ξέρω όμως μέσα στην γυάλα που είχαν χτίσει για τον Κώστα Καραμανλή, πότε του επέτρεψαν να μπουν οι πληροφορίες περί χρεοκοπίας. Αν τα πράγματα κάπου στο δρόμο στραβώσουν, υπάρχουν επιρροές, υπάρχουν έμμεσες απειλές και έμμεσες πιέσεις. Για παράδειγμα αν γυρίσουμε κάποια χρόνια πίσω, θα θυμηθούμε τι έγινε με την υπόθεση στα Ίμια, με την υπόθεση Οτσαλάν, τρομακτικές υποθέσεις, τις οποίες όμως πάμε να τις ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε δηλαδή, ότι υπήρξαν κυβερνήσεις, υπουργοί, πρωθυπουργοί, οι οποίοι είπαν ότι θα φυσήξει ο αέρας και θα πάρει την σημαία, ή επιτρέψαμε να μας πάρουν τον Οτσαλάν μέσα από τα χέρια… Ουσιαστικά τον δώσαμε, τον χαρίσαμε. Όταν εκλέγεσαι και θέλεις να γίνεις πολιτικός, παίρνει αποφάσεις και από αυτές κρίνεσαι, κατακρίνεται, επικρίνεσαι ή κατακρημνίζεσαι.
Στα σχέδια του κ. Παπουτσή είναι να φύγουν οι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να μεταφερθούν σε κάποια στρατόπεδα στην περιοχή μας. Με εξαγωγή του προβλήματος από το κέντρο της Αθήνας στην περιφέρεια, δίνονται λύσεις σε τόσο μεγάλα ζητήματα;
-Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να δίνουμε βαρύγδουπους τίτλους και ονόματα σε οτιδήποτε θέλουμε στην ουσία να απαξιώσουμε. Έτσι, στην βουλή επί σειρά ετών ήμουν μέλος της διαρκούς επιτροπής Εσωτερικών και δημόσιας διοίκησης και πριν συνεδριάσει η επιτροπή δεν είχα ποτέ στα χέρια μου το νομοσχέδιο που έπρεπε να συζητήσουμε. Τώρα είμαι μέλος στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Αθηναίων. Ξέρετε με τι ασχολείται η επιτροπή ποιότητας ζωής; Με τις υγειονομικές άδειες καταστημάτων, ταβέρνες, ουζερί και μπαρ, με πολεοδομικές παραβάσεις, αν έβαλε τραπεζάκι ένα παραπάνω, κλπ κλπ. Για να βοηθήσουμε για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας σημαίνει ότι θα βγούμε και εμείς οι ίδιοι ωφελημένοι. Το μεταναστευτικό το αφήσαμε εμείς και έφτασε εκεί που έφτασε. Εμείς και οι σύμμαχοι μας. Από τα δικά σας χώματα από εκεί πάνω, έρχονται προς τα κάτω στο πουθενά, χιλιάδες απελπισμένοι, φτωχοί, άρρωστοι, καταδιωγμένοι, κατατρεγμένοι, οι οποίοι δεν θέλουν να έρθουν καν στην Ελλάδα, θέλουν να περάσουν από εδώ για να πάνε κάπου αλλού, όπου θα ζήσουν καλύτερα. Τους εγκλωβίζουν τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα μέσα στα ελληνικά σύνορα.
Με όλο αυτό το σκηνικό προβλέπετε ότι θα πάμε σε λύσεις εκτάκτου ανάγκης;
-Η πρώτη μου απάντηση είναι ότι μόνο μια λύση ανάγκης μπορεί να έχει αποτελέσματα. Φυσικά αυτή η λύση ανάγκης όσον αφορά την δική μου γενιά δεν έχει σχέση με την επιβολή ενός στρατιωτικού νόμου ή χρήση όπλων, αυτό το απορρίπτω. Χρειάζεται μία αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, στο πολίτευμα και αυτό για να γίνει θέλει εθνοσυνέλευση, θέλει άλλες έκτακτες συνθήκες. Να σας θυμίσω ότι στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή κυριαρχούν έκτακτες συνθήκες, δεν ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο εκεί. Ο Μουμπάρακ δεν υπάρχει, οι στρατιωτικοί κάνουν κουμάντο. Αυτό δεν θα το θέλαμε, αλλά θα θέλαμε να γίνουμε μια Ελλάδα έστω όπως ήμαστε πριν από 30 – 35 χρόνια.
Σας ακούμε σαν υπέρμαχο της «Σπίθας» ή κάνω λάθος;
-Δεν κάνετε καθόλου λάθος. Δεν είμαι αριστερός, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την αλήθεια από όπου και αν λέγεται, από όπου και αν προέρχεται και δεν πρόκειται να γίνω αριστερός εδώ που τα λέμε, γιατί θεωρώ ότι οι αριστερές και κομουνιστικές αντιλήψεις ήδη κατάρρευσαν, φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικές».
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Δημ. Κωνσταντάρας, σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων. Βέρος Αθηναίος και φανατικός “εραστής” της Αθήνας και της Κυψέλης, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ακόμη και ως μέλος της αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε να συμβάλει θετικά σε κάθε προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση και να εργαστεί μόνο για το καλό του Αθηναίου πολίτη και την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της καθημερινότητάς του.
Η συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Χρόνου 87,5fm άγγιξε πολλές πτυχές της επικαιρότητας τα εθνικά θέματα και την αγωνία του μέσου Έλληνα για το αύριο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr