TEDx Komotini: Το Prisma το κεντρικό θέμα του φετινού event | xronos.gr
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ

TEDx Komotini: Το Prisma το κεντρικό θέμα του φετινού event

15/03/19 - 13:10

Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές και ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων

To 3o TEDx Komotini event  με θέμα "Prisma" έρχεται στις 5 Μαΐου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου  Arcadia. 9 ομιλητές από διαφορετικούς χώρους, επιστημονικά πεδία και επιχειρηματικούς κλάδους, μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες, ιδέες και σκέψεις με κεντρικό θέμα το Prisma (Πρίσμα).

Όπως εξηγεί και η οργανωτική ομάδα του TEDx Komotini, "πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές μας άραγε αν αποφάσεις είχαν παρθεί υπό το πρίσμα διαφορετικών δεδομένων; Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την καθαρότητα της σκέψης και την ψυχική δύναμη να κάνουμε την ενσυνείδητη επιλογή και να αλλάξουμε την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα;

Στο TEDxKomotini πιστεύουμε ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να το κατανοήσεις στη ρίζα του. Να αναλύσεις τα δεδομένα, να κατέχεις την πληροφορία, και πάνω από όλα να μη φοβηθείς να αλλάξεις το πρίσμα υπό το οποίο συγκεντρώνονται όλα τα παραπάνω.

Ακολουθήστε μας λοιπόν στο «ταξίδι» της φετινής μας εκδήλωσης, έχοντας το “Prisma”, για οδηγό. Παρέα με μία πλειάδα ομιλητών, θα κάνουμε ένα μικρό βήμα προς μία διαφορετική κατεύθυνση και θα αναλύσουμε τα πράγματα στη βάση τους, υπό ένα νέο πρίσμα."

Τα εισιτήρια της εκδήλωσης είναι ήδη διαθέσιμα προς αγορά μέσω της Viva.gr και των καταστημάτων Seven Spots με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20 ευρώ για τα πρώτα εισιτήρια σε περιορισμένο αριθμό, με τα υπόλοιπα να διαμορφώνονται στην τιμή των 30 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό event, ακολουθείστε την ομάδα του TEDx Komotini στα social media και στο www.tedxkomotini.com

 

Γνωρίστε τους ομιλητές της φετινής εκδήλωσης:

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ

Ο Δρ. Αδριανός Πρωτόγερος είναι ιδρυτής και CEO της νεοφυούς επιχείρησης PLATO Institute of International Strategic Extroversy η οποία στοχεύει οι Ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν με Στρατηγική Εξωστρέφεια στο εξωτερικό, με τοπικούς συνεργάτες που είναι φερέγγυοι, με γνώση, διαφάνεια και προστασία από άνομες πρακτικές και διαφθορά.
Ο Δρ. Πρωτόγερος έχει συνεργαστεί με τον ΣΕΒ ως στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ επί τετραετία για την διαχείριση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Τηλεματική”, έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος και Γενικός Διευθυντής σε εταιρείες Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Πληροφορικής την δεκαετία ’90, ενώ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 2002 ιδρύοντας εταιρείες όπως η Industrial Experts Hellas η οποία πραγματοποίησε μέρος της εταιρικής στρατηγικής εισόδου του κρατικού Κυπριακού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών CYTA στην Ελλάδα.
Eίναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με M.Sc. στους Ψηφιακούς Αυτοματισμούς και Ph.D. στις Τηλεπικοινωνίες από το Salford Universityστο Manchester της Αγγλίας και είναι Chartered Engineer(C.Eng) και μέλος της IEE (Institute of Electrical Engineers), του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), του SCIP (Society of Competitive Intelligence Professionals)  και της ESIA (European Strategic Intelligence Association).

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣΟ Παναγιώτης ίδρυσε την Palo το 2008. Προηγουμένως, έχει εργαστεί για πάνω από 25 χρόνια σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διάφορες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και υπηρεσιών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο ΙΤ από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και προπτυχιακού στον τομέα της Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Είναι παθιασμένος με την τεχνολογία του Big Data και της μηχανικής μάθησης και έχει καταφέρει να εδραιώσει την Palo ως πρωτοπόρο και καινοτόμο στην Ελλάδα στους τομείς της αυτόματης συγκέντρωσης περιεχομένου από το Διαδίκτυο, της αυτόματης ομαδοποίησης των ειδήσεων, της αναγνώρισης οντοτήτων (NER), της ανάλυσης συναισθήματος (Sentiment Analysis) καθώς και της αναγνώρισης των χαρακτηριστικών (Aspect Mining)..


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ

Ο Ιωάννης Μπαζιώτηςγεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002 (έτος εισαγωγής 1998), και έλαβε το διδακτορικό του από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 2008. Εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΜΠ τη διετία 2008-2010. Το 2012 μετέβη στην Αμερική όπου, υπό την καθοδήγηση του Larry Taylor, -ενός από τους καλύτερους Επιστήμονες στην Πλανητική Επιστήμη-, δημοσίευσε πόνημα για τον πιο σημαντικό μετεωρίτη με προέλευση τον πλανήτη Άρη, τον Tissint. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τη NASA.
Ακολούθησε μεταδιδακτορική έρευνα σε μανδυακούς ξενολίθους, με σκοπό την κατανόηση της ετερογένειας του μανδύα σε μικρομετρική κλίμακα. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκπονήθηκε συνεργατικά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το California Institute of Technology, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Η εν λόγω ερευνητική δουλειά συμπεριλήφθηκε στα έργα καλή πρακτικής του ΕΣΠΑ. Το 2014 προσλήφθηκε ως λέκτορας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2016 είναι επίκουρος καθηγητής.
Παρουσιάζει έντονη δράση σε διεθνές επίπεδο, με συμμετοχή σε συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής, σε Πανεπιστήμια, και ομιλίες για το ευρύτερο κοινό. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, με πολλές από τις εργασίες του να έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά με υψηλό δείκτη εγκυρότητας. Έχει αναπτύξει εξαιρετικές συνεργασίες με πολυάριθμα Πα νεπιστήμια (CaliforniaInstituteofTechnology, UniversityofTennessee, OpenUniversityofLondon, UniversityofMuenster) και Οργανισμούς (NASA, JetPropulsionLaboratory, NaturalHistoryMuseumofVienna) του εξωτερικού, οι περισσότεροι εκ των οποίων στηρίζονται από Εθνικά ή Διεθνή –χρηματοδοτούμενα– προγράμματα. Είναι αξιολογητής Επιστημονικών περιοδικών, και ερευνητικών προγραμμάτων για τον οργανισμό NASA.


ΜΟΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΗ Μόνικα Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μέσα από την παρουσία της στο Myspace. Το πρώτο της άλμπουμ, “Avatar”  (2008), έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και σύντομα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα ως headliner. Ο δεύτερος πλατινένιος της δίσκος, “Exit” (2010), την καθιέρωσε ως σπουδαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και την οδήγησε στη συνεργασία της με το διάσημο στούντιο Dunham στη Ν. Υόρκη, όπου ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ  “Secret in the Dark” (2015).
Ως διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα στη διεθνή μουσική βιομηχανία, έκανε την είσοδό της στις Ευρωπαϊκές μουσικές αγορές, όπως σ’ αυτές της Γαλλίας και του Βελγίου και υπέγραψε συμβόλαια με κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες διανομής (PIAS France). Το 2016 εισήχθη στο δυναμικό της Songs Publishing και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πολυτιμότερα αποκτήματα της χρονιάς.
Οι δύο μεγάλες περιοδείες της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και η μεγάλη της περιοδεία στη Γαλλία και η ζωντανή της εμφάνιση στον σταθμό NPR,συνέβαλαν στο να γίνει το όνομά της γνωστό σε μέσα ενημέρωσης όπως η Vogue NYC, Pitchfork, New York Times, Liberation, BBC Radio One, Guardian. Έχει εμφανιστεί σε κάποιες από τις διασημότερες μουσικές σκηνές του κόσμου (στο Ηρώδειο, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως κεντρική παρουσία στο Summer Nostos Festival, στο Baby’s Alright στη Ν. Υόρκη και στο Bootleg Theatre στο Λ. Άντζελες) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ εντός του 2019 σε συνεργασία με εξέχοντες μουσικούς παραγωγούς από τις ΗΠΑ.


JOY ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΥH Joy Koumentakou είναιconcept generator, fashion designer, fashion mentor, creative motivator, καιέχειβραβευτεί2 φορέςως«Best Trendsetter» απότηνAthens Χclusive Designers Week.
Απόφοιτος marketing και κάτοχος MBA in Strategy, η Joy ξεκίνησε μία πετυχημένη πορεία στο χώρο της διαφήμισης, μεταπήδησε στην Coca Cola, μέχρι που ίδρυσε τη δική της διαφημιστική εταιρεία, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία συνέδρια χιλιάδων ατόμων, για μεγάλους οργανισμούς και φορείς.
Ταυτόχρονα όμως άρχισε να την κερδίζει ο χώρος της δημιουργίας και πολύ σύντομα μεταπήδησε με ενθουσιασμό στο χώρο της μόδας. Σπουδάζοντας σχέδιο μόδας και συνδυάζοντας τη γνώση της στη γραφιστική, υπήρξε από τους πρώτους σχεδιαστές στην Ελλάδα που εκτύπωσαν digital prints σε φυσικά υφάσματα στην Ελληνική αγορά.
Είναι δημιουργός του πρώτου POP fashion brand στην Ελλάδα με την ονομασία MBJK και αναγνωρισμένη ως fashion icon στην ελληνική σκηνή της μόδας.
Η ιταλική Vogue έγραψε για τo κορίτσι με τα πορτοκαλί μαλλιά σαν ένα ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της μόδας, που έχει αρχίσει ήδη να εντυπωσιάζει με το ταλέντο της να μετατρέπει ότι αγγίζει σε fashionable concept.
Η Joy έχει ιδρύσει το movement #joyisachoice με όραμα να εμπνεύσει τον κόσμο -σε παγκόσμιο επίπεδο- να βρει χαρά στη ζωή του, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά του για να αγγίξει τους στόχους του.
Είναι ιδρύτρια της NoRouge (norouge.com), creative fashion agency, που παρέχει μοναδικά fashion services στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνιδρύτρια του branding agency Weird Authentic People και του νέου Business of Fashion Academy, σε συνεργασία με την ΕλληνοΑμερικανική Ένωση, όπου διδάσκει Fashion Marketing!


ΣΠΥΡΟΣ ΚΙΑΡΤΖΗΣΈλαβε το Δίπλωμα και παρουσίασε τη Διδακτορική Διατριβή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και το Πτυχίο του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (MBA). 
Μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο δραστηριοποιείται στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή τεχνικών έργων, ιδιαίτερα στο χώρο του Αγίου Όρους. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο μεταπτυχιακό MScinEnergySystems, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας και στις Εναλλακτικές Τεχνολογίες Κίνησης. Έχει διατελέσει μέλος διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και Επιτροπών, εμπειρογνώμονας και αξιολογητής προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Από το 2001 εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, όπου σήμερα είναι Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών. Είναι Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης ΑΕ» ιδιοκτήτριας του ομώνυμου αιολικού πάρκου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ELPEDISONΑΕ» και της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ» και των θυγατρικών της. Κατά το παρελθόν συμμετείχε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον Όμιλο ΕΛΠΕ, ενδεικτικά: Ομάδα Διοίκησης κατασκευής του «Εργοστασίου Ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου 390 MW» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής  εταιρίας στη Βουλγαρία «ΕΚΟ BulgariaEAD».


ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΕΡΒΑΚΗ


Η Δήμητρα Ζερβάκη, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/ Executive/ Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration – ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional – PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων, στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣΟ Γιώργος Κούτρας είναι ιδρυτής και CEO από το 2008 της OpenIT, μίας εταιρίας που παρέχει λύσεις πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και από το 2017 ιδρυτής και CEO της νεοφυούς επιχείρησης Openichnos, μίας IoT λύσης απομακρυσμένης παρακολούθησης για σκάφη αναψυχής. Διαθέτει εκτενή και διεθνή εμπειρία σε εμπορικά και ερευνητικά έργα μεγάλης κλίμακας, στα οποία έχει υπηρετήσει από διαφορετικούς ρόλους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος Master of Science στα πληροφριακά συστήματα από το ίδιο τμήμα καθώς και κάτοχος MBA από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣΟ Κωνσταντίνος Καλογεράκης εργάζεται για την ανάπτυξη του i-bank από το λανσάρισμά του στις αρχές του 2009, με έμφαση στους πρωτοποριακούς πολυχώρους ηλεκτρονικής τραπεζικής «i-bankstore» και δράσεις όπως ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» και η καμπάνια για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού «Δείξ’τους». Από το 2016 έχει αναλάβει τη διοργάνωση προγραμμάτων  καινοτομίας στη Διεύθυνση  Ψηφιακών Καναλιών με σημαντικότερο το “Be Finnovative” που περιλαμβάνει τη διοργάνωση κύκλων accelerationκαι hackathons στον τομέα του FinTech. 
Από το 1998 εργάζεται σε τραπεζικά ιδρύματα και πολυεθνικές. Από το 2002 έως το 2005 στην εταιρία συμβούλων διοίκησης A.T. Kearneyολοκλήρωσε σειρά έργων στρατηγικού μετασχηματισμού και τοποθέτησης στην αγορά, ενώ στην Γενική Τράπεζα – Societe Generale Group ήταν επικεφαλής market segments και custome value management στη Διεύθυνση Μάρκετινγκ.
Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος MBA από το SDA Βοcconi στο Μιλάνο. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Bocconi και Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Hellenic Blockchain Hub.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr