Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και οι φουρτούνες στις νέες θάλασσες | xronos.gr
ΑΡΘΡΟ

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και οι φουρτούνες στις νέες θάλασσες

08/10/25 - 9:00
Η επιστροφή  του Αλέξη Τσίπρα  και οι φουρτούνες  στις νέες θάλασσες

Μοιραστείτε το

Γράφει ο Παύλος Δαμιανίδης

Παραιτήθηκε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πάει φουλ για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, όπως εδώ και πολύ καιρό λέγαμε

Τι καλύτερο για τον Μητσοτάκη να ξαναζωντανέψει το αντισύριζα μέτωπο και να επανασυσπειρωθεί ο κόσμος που ψήφισε Νέα Δημοκρατία υπό την «απειλή» επιστροφής του Τσίπρα; Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα  από τον ίδιο τον Τσίπρα;

• Παραιτήθηκε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πάει φουλ για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, όπως εδώ και πολύ καιρό λέγαμε. Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν να αιφνιδιάστηκαν από αυτό που όλοι θεωρούσαν δεδομένο, καθώς στους προεδρικούς κύκλους καλλιεργούνταν η εντύπωση ότι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει στο νέο εγχείρημα. Έτσι τώρα απαιτείται άμεση αναπροσαρμογή της στρατηγικής, αφού εκτός από τη Νέα Δημοκρατία θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον Τσίπρα. Και αυτό γιατί οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού θα μπορούσαν να απειλήσουν στις δημοσκοπήσεις τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται στην Χαριλάου Τρικούπη.

• Από τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν φαίνεται πως η βάση του νέου πολιτικού εγχειρήματος Τσίπρα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων φαίνεται να υπάρχει μια εκλογική βάση γύρω στο 9%, με τη δυνητική απήχηση, δηλαδή την πιθανή δεξαμενή στήριξης, να φτάνει σχεδόν στο 19%. Καθόλου αμελητέο νούμερο θα έλεγα, ειδικά για έναν χώρο που βρίσκεται σε κατακερματισμό και αναζητεί έκφραση.

• Αυτή πάντως που φαίνεται να διασκεδάζει πραγματικά με τις κινήσεις Τσίπρα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε κάθε ευκαιρία «στολίζει» τον πρώην πρωθυπουργό. Τελευταίο «χτύπημα» το χθεσινό σχόλιο της προς δημοσιογράφους στη Βουλή: «Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία βουλευτής να παραιτείται για να ασχοληθεί με την πολιτική. Το είδαμε και αυτό».

• Πάντως ακούστηκαν και άλλες διασκεδαστικές ατάκες για το θέμα Τσίπρα, όπως αυτή του Μαρινάκη: «Την τελευταία φορά που μίλησε για θάλασσες ψάχναμε για σωσίβια» και του Δουδωνή «Η είδηση δεν είναι ότι παραιτήθηκε από βουλευτής. Η είδηση είναι ότι ήταν βουλευτής».

• Εν τω μεταξύ ακούγεται ότι μετά την παραίτηση Τσίπρα και με δεδομένο ότι πολλοί υποστηρικτές του Φάμελλου φαίνεται ότι θα τον ακολουθήσουν, στον ΣΥΡΙΖΑ (ή ότι έχει απομείνει από αυτόν τέλος πάντων) ο Πολάκης μαζεύει τα πρωτοπαλίκαρα του και ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία.

Τελικά από το κόμμα που θα άλλαζε την Ευρώπη το 2015 υπάρχει ένα κομμάτι για όλους, (Πλεύση Ελευθερίας, ΜεΡΑ25, Νέα Αριστερά, Κίνημα Δημοκρατίας, Λαϊκή Ενότητα, Κόσμος, κόμμα Τσίπρα, υπόλοιπον από ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ).

• Φαντάζομαι όμως ότι πιο χαρούμενος είναι από χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι αν υπάρχει δυνητικά ένα 19% που βλέπει θετικά την επανάκαμψη του Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό, υπάρχει και ένα 60% και βάλε που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι καλύτερο για τον Μητσοτάκη να ξαναζωντανέψει το αντισύριζα μέτωπο και να επανασυσπειρωθεί ο κόσμος που ψήφισε Νέα Δημοκρατία υπό την «απειλή» επιστροφής του Τσίπρα; Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα από τον ίδιο τον Τσίπρα;

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo