27 τροχαία ατυχήματα σε ΑΜΘ τον τελευταίο μήνα
Η «Persona» του Bergman ένωσε φοιτητές και νέους σε μια βραδιά γεμάτη τέχνη και συζήτηση
Με μια μαγική βραδιά κινηματογράφου κάτω από τον έναστρο ουρανό, στον κήπο της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου το 4ο φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, ΓουέλΚΟΜ.
Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το αριστούργημα του Ingmar Bergman «Persona» (1966) - μια ταινία που σημάδεψε την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και προσκάλεσε το κοινό να «βουτήξει» σε έναν κόσμο γεμάτο σιωπές, εξομολογήσεις και υπαρξιακά ερωτήματα για την ταυτότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Η Βασιλική Μαντενίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του κέντρου Νεολαίας & Εθελοντισμού «Exagono» ανέφερε πως «είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή των νέων. Είναι μια δράση γεμάτη τέχνη. Το φεστιβάλ μας κλείνει μεν χαλαρά, αλλά γεμάτο επαφές, τέχνη και δημιουργικότητα» υπογράμμισε.
Μετά την προβολή, ακολούθησε μια χαλαρή συζήτηση γύρω από την ταινία, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, συνοδευόμενη από μικρά γλυκά κεράσματα για όλους.
Ήταν ένα ιδανικό κλείσιμο για το Φεστιβάλ ΓουελΚΟΜ - μια βραδιά που επιβεβαίωσε ότι ο κινηματογράφος εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για κουβέντα, συντροφικότητα και ανταλλαγή.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News