Δ. Φιλοθοδώρου (Λατινικά): Πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές | xronos.gr

Δ. Φιλοθοδώρου (Λατινικά): Πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές

04/06/25 - 12:16
Δ. Φιλοθοδώρου (Λατινικά): Πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές

Τα θέματα σχολίασε η φιλόλογος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο»

Στα Λατινικά εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τα θέματα σχολίασε στο www.xronos.gr η φιλόλογος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Δήμητρα Φιλοθοδώρου.

Στο γενικό της σχόλιο, παρατήρησε πως τα θέματα ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές, γι’ αυτό απαιτούσαν προσοχή και καθαρή σκέψη από τους υποψηφίους.

Τα Θέματα Α και Β, που είχαν τη μετάφραση δύο κειμένων, ερωτήσεις εισαγωγής, ετυμολογίας και γραμματικής δεν έκρυβαν κάποια δυσκολία κι οι προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν. Το Θέμα Γ που αφορούσε εντοπισμό ρημάτων και ρηματικούς τύπους επίσης δεν έκρυβε παγίδες. Στο Θέμα Δ η δυσκολία ανέβηκε περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές. Τα ερωτήματα συντακτικού αφορούσαν καλά διαβασμένους μαθητές, έπρεπε να εντοπιστεί και να αλλαχτεί υποθετικός λόγος, για πρώτη φορά ζητήθηκαν τρία παραδείγματα μετατροπής πλάγιου λόγου σε ευθύ και επίσης τρεις περίοδοι να αντικατασταθούν από ενεργητική σε παθητική φωνή. Για να απαντηθεί πλήρως το Θέμα Δ χρειαζόταν πάρα πολύ καλή προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου, καθώς φέτος οι εξεταστές ανέβασαν το επίπεδο της κλιμακούμενης δυσκολίας. Παρόλα αυτά, για όλα τα ερωτήματα είχε υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία στο φροντιστήριο.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo