Γ. Γκαράνης: 140 νέες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή της παλιάς Νομικής | xronos.gr

Γ. Γκαράνης: 140 νέες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή της παλιάς Νομικής

29/03/25 - 9:00
Γ. Γκαράνης: 140  νέες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή  της παλιάς Νομικής

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής, οι θέσεις που πράγματι χάνονται στο κέντρο της πόλης λόγω των αστικών αναπλάσεων, αντικαθίστανται με τις θέσεις περιμετρικά του κέντρου  

Υπομονή συνέστησε στους κατοίκους ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αναπλάσεων σε 22 εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οι εργασίες αυτές συμπίπτουν, όπως έχουμε καταλάβει όλοι τους τελευταίους μήνες, με τα εργοτάξια φυσικού αερίου, οπτικής ίνας, υπογειοποιήσεων καλωδίων, ανάπλασης περιοχής παλιάς Νομικής, με αποτέλεσμα η πόλη να θυμίζει εργοτάξιο σε πολλά σημεία της.


Μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις αναπλάσεις, έχει να κάνει με τη μείωση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, γεγονός για το οποίο τοποθετήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Γιάννης Γκαράνης. «Όντως θα χαθούν θέσεις πάρκινγκ από το κέντρο, το οποίο προορίζουμε ως εμπορικό κέντρο», αναγνώρισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι δεν μπορεί ο καθένας μας να κατεβαίνει με ένα αυτοκίνητο για να πιει καφέ ή να κάνει τη βόλτα του, αλλά το κέντρο της πόλης πρέπει να λειτουργήσει όπως στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «οι θέσεις που αφαιρούνται από το κέντρο γίνονται τόσες κι άλλες περισσότερες στην περιοχή της παλιάς Νομικής», με τον ίδιο να υπολογίζει ότι μόνο στην περιοχή της παλιάς Νομικής ανοίγουν 140 θέσεις.

Τέλος, ο Γ. Γκαράνης προανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθούν οι αστικές αναπλάσεις και επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία, θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επαγγελματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr