Η αγάπη πάει παντού! | xronos.gr
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η αγάπη πάει παντού!

12/06/25 - 9:00
Η αγάπη  πάει  παντού!

Γέμισαν  10 φιάλες σε λιγότερο από 2 ώρες

Ανάγκη η συνειδητή αιμοδοσία σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου

Ρεπορτάζ Δέσποινα Πατσίδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο άλσος μπροστά από την κεντρική είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με την αρωγή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Κεντρικό μήνυμα της δράσης: Η αγάπη πάει παντού.

Ο κόσμος δείχνει να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την εθελοντική αιμοδοσία. Μάλιστα έχοντας ξεκινήσει στις 09:00, η δράση είχε ήδη γεμίσει 10 φιάλες σε λιγότερο από 2 ώρες!

Ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Γιώργος Γούλας

Η σημασία της συνειδητής αιμοδοσίας
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνα Χατζή Μπέη, δεν έκρυψε την χαρά της για την διοργάνωση της δράσης, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ο κόσμος να γνωρίζει την υπεύθυνη αιμοδοσία. «Η δράση θέλει να ευαισθητοποιήσει τους αιμοδότες για συνειδητή αιμοδοσία. Ο κόσμος, στις περισσότερες περιπτώσεις δίνει αίμα λόγω ανάγκης, κατά πάσα πιθανότητα επειδή κάποιος δικός του άνθρωπος το χρειάζεται», είπε.

Το βασικότερο, σύμφωνα με την ίδια, είναι να δίνουμε αίμα οργανωμένα και συνειδητοποιημένα «προκειμένου να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις όταν υπάρξει μεγάλη ανάγκη (π.χ. κάποιος δίνει αίμα η υπολογίζοντας ότι έχει μόλις πάρει παυσίπονο)» τόνισε.



O διευθυντής του 3ου Δημοτικού σχολείου Γιώργος Γούλας ανέφερε πως «είχαμε καλεσμένους από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, από το Τμήμα Αιμοδοσίας, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά και τα ενημέρωσαν για το πώς μπορούμε να σώσουμε ζωές μέσα από την αιμοδοσία».

Μπορούμε να συνεχίσουμε τη δράση!
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το πέρας της αιμοδοσίας, μπορούμε όλοι να δώσουμε αίμα με τη συγκεκριμένη δράση «η αγάπη πάει παντού» πηγαίνοντας στο Αιματολογικό Τμήμα του «Σισμανόγλειου» κι αναφέροντας την επιθυμία για αιμοδοσία προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo