Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΔΙΕΚ Κομοτηνής | xronos.gr
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΔΙΕΚ Κομοτηνής

18/12/18 - 10:00

Πολλοί οι καταρτιζόμενοι που επιλέγουν το Δημόσιο ΙΕΚ, μεγάλη η ζήτηση στην ειδικότητα τεχνικός μαγειρικής - αρχιμάγειρας σεφ

Γεύσεις, αρώματα και χαρούμενα πρόσωπα γέμισε η πλατεία Ειρήνης, το πρωί του Σαββάτου15 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες στην πλατεία Ειρήνης, παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, πραγματοποιήθηκε η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Κομοτηνής. Επρόκειτο για μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πλήθος καταρτιζόμενων και είχε μεταξύ άλλων face painting, εικαστικά, γλυκά και αλμυρά κεράσματα, κόκκινο κρασί, μουσική και πάνω από όλα καλή διάθεση. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Μεγάλη ζήτηση στα επαγγέλματα τουρισμού
Ο "Χ" είχε συναντήσει και την προηγούμενη εβδομάδα τους ανθρώπους του ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Τότε, ξανά στην πλατεία, μόνο εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι της ειδικότητας τεχνικός μαγειρικής - αρχιμάγειρας σεφ είχαν μαγειρέψει από κοινού - για καλό σκοπό - με τα παιδιά του συλλόγου Αγ. Θεόδωροι. Η Ζαφειρούλα Κοτσάκη  διευθύντρια του ΔΙΕΚ ανέδειξε πως "έχουμε πάρα πολλούς σπουδαστές στην ειδικότητα, στο τρίτο εξάμηνο πλησιάζουν τα 40 άτομα, ενώ στο πρώτο εξάμηνο έχουμε 30 άτομα" και εξήγησε πως το ενδιαφέρον ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αλλά λόγω έλλειψης χώρου δεν μπόρεσαν να γραφτούν κι άλλοι. "Η ειδικότητα έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση και τοπικά και πανελλαδικά και ευρωπαϊκά, γιατί ο τουρισμός ζητάει σεφ και μάλιστα με προσόντα", διαπίστωσε και γνωστοποίησε στον "Χ" πως "έχουμε κάνει ενέργειες, για να προμηθευτούμε εξοπλισμό από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ελπίζουμε σύντομα να μας έρθει, ώστε να έχουμε έναν πιο μεγάλο εργαστηριακό χώρο".

Μαζί της και οι εκπαιδευτές Αν. Αρουτσίδης και Αγγ. Σταυρίδου συμφώνησαν πως οι μάγειρες βρίσκουν δουλειά παρά την κρίση. "Η Ελλάδα είναι μια τουριστική περιοχή και χρειάζεται πάρα πολλούς μάγειρες και σερβιτόρους και γενικώς τουριστικά επαγγέλματα", είπε ο κος Αρουτσίδης κι έδωσε το παράδειγμα: "Μόνο ένα νησί όπως η Θάσος θέλει κάθε χρόνο 3.000 εργαζομένους στον χώρο της εστίασης. Άρα το επάγγελμα του μάγειρα είναι κόντρα στην κρίση". Από πλευράς της η κα Σταυρίδου ανέδειξε το μεράκι των παιδιών και τόνισε "ως καθηγητές δίνουμε το 100%, ό, τι μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά, το περνάμε με πολλή αγάπη", ενώ σε άλλο σημείο του λόγου της εξήγησε πως "οι τουριστικές δουλειές έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ κι έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα".
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr