Κέρδισε τις εντυπώσεις η βραδιά γευσιγνωσίας και οινογνωσίας στην Ιχθυόσκαλα | xronos.gr
ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΑΝ

Κέρδισε τις εντυπώσεις η βραδιά γευσιγνωσίας και οινογνωσίας στην Ιχθυόσκαλα

01/03/22 - 9:00
_mg_4111.jpg

Μια νύχτα μοναδική που δεν άφησε κανέναν ουρανίσκο παραπονεμένο 

Η βραδιά γευσιγνωσίας και οινογνωσίας της Ιχθυόσκαλας κέρδισε τις εντυπώσεις και δημιούργησε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο όσων την επέλεξαν. Οι σεφ Μαρία Πανέρη και Άκης Πάρτσιας με την επαγγελματικής τους ματιά και την άριστη μαγειρική δεξιότητα που τους διακατέχει δημιούργησαν ένα συνδυασμό πέντε πιάτων με τεσσάρια κρασιά από το κτήμα Μανωλεσάκη. 


Το μενού που τους άφησε όλους «άφωνους»
Το μενού που μάγεψε άπαντες την συγκεκριμένη βραδιά είχε εξής: 

  • Το πρώτο πιάτο περιείχε πράσινο ραβιόλι γεμιστό με τυριά, βελουτέ σπανάκι, ξύσμα lime και μπρικ σολομού και συνδυαζόταν με λευκό κρασί το «Γέννημα Ψυχής». 
  • Το δεύτερο πιάτο ήταν καρπάτσιο λαβράκι με τσίλι, σχοινόπρασσο, λάδι, άνηθο και τζελ από lime και συνδυάστηκε πάλι με λευκό κρασί το «Γέννημα Ψυχής». 
  • Το τρίτο πιάτο ήταν κους κους από κουνουπίδι με φρέσκα μυρωδικά αμύγδαλα και σταφίδα και συνδυάστηκε με λευκό ξηρό οίνο. 
  • Το κυρίως πιάτο ήταν ελάφι στην γάστρα, φρούτα του δάσους, ψητή πατάτα στην σχάρα και συνδυάστηκε με ερυθρό κρασί και συγκεκριμένα το «Γέννημα Ψυχής». 
  • Για γλυκό υπήρχε cheesecake με crumble φιστίκι, κρέμα lime και κομποτέ φράουλας και συνδυάστηκε με τον οίνο «Αναστασία» που είναι ροζέ ξηρός ημίσκληρος. 

Η συγκεκριμένη βραδιά αποτελούσε μια κίνηση της Ιχθυόσκαλας, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τα τοπικά προϊόντα και να έρθει σε επαφή με τα κρασιά και τους συνδυασμούς που μπορούν να δημιουργηθούν πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο. 

Τα πιάτα αν μη τι άλλο ήταν εντυπωσιακά και η ατμοσφαιρική μουσική που συνόδευε την βραδιά, χαλάρωνε τον κόσμο που πραγματικά είχε μόνο θετικά σχόλια να πει για το μενού που δημιούργησαν οι δύο σεφ με αγάπη και πολύ μεράκι. 


Ποιο είναι το κτήμα Μανωλεσάκη
Το κτήμα «Γέννημα ψυχής» της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αμπελουργία & οινοποίηση από το 1989, μια κομβική περίοδος που συμπίπτει με το ξεκίνημα του αμπελώνα της περιοχής της Αδριανής στη Δράμα, με τις κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah.

Στον ιδιόκτητο γραμμικό (1,30 x 2,00 μέτρα) αμπελώνα του κτήματος σε υψόμετρο 200 με 300μ. σε μία έκταση 200 περίπου στρεμμάτων η αμπελοκαλλιέργεια πραγματοποιείται με την προσωπική φροντίδα του Σταύρου Μανωλεσάκη και τις συμβουλές του συνεργάτη Γεωπόνου του κτήματος, οι οποίοι προβαίνουν σε συνεχείς  πειραματισμούς ελληνικών και ξενικών ποικιλιών με στόχο να διαπιστωθεί η προσαρμογή τους στην περιοχή καθώς και το οινικό δυναμικό τους.

Πληροφορίες
Τηλέφωνα κρατήσεων: 25310 21222, 6974367841 και 6984106688
Διεύθυνση: Μεραρχίας Σερρών 12
Facebook: Ιχθυόσκαλα
Instagram: ixthioskala._

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr