Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος στηρίζει την τοπική αγορά και τονίζει πως "ο κόσμος πρέπει να τρώει νόστιμο φαγητό"
Ό,τι ξέρετε για τη γαστρονομία, ετοιμαστείτε να ανατραπεί. Στο La Corte Cosmopolitan Drink and Dine οι γεύσεις πάνε σε άλλη διάσταση, η φαντασία κορυφώνεται, η έκρηξη στον ουρανίσκο σάς κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά στο νέο "στολίδι" της Κομοτηνής, επί της Αδριανουπόλεως 4, πίσω από το πάρκο Αγίας Παρασκευής.
Το νέο καλοκαιρινό κοσμοπολίτικο στέκι είναι εδώ, από την Τρίτη 5 Ιουνίου, και ήδη έχει κερδίσει τα καλύτερα σχόλια και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου καθημερινά. Το μαγαζί έκανε "εγκαίνια" και στον γαστρονομικό του κατάλογο, ο οποίος φέρει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ, του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου. Ο σεφ έχει αναγάγει τη μαγειρική σε τέχνη, είναι υπέρμαχος του "πραγματικού" φαγητού και θέλει ο πελάτης να χορταίνει αλλά και να γίνεται ταυτόχρονα συνοδοιπόρος σε μία μαγική γαστρονομική διαδρομή. Ας τον γνωρίσουμε...
Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Ν. Χατζηθεοδώρου στο La Corte;
"Γνωριστήκαμε με τον Νίκο Χατζηθεοδώρου μέσω του Γιάννη Χρυσού, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους οινοχόους στην Ελλάδα, κι έτσι ήρθα στην Κομοτηνή που είναι μία πολύ όμορφη πόλη, την οποία δεν είχα την τύχει να επισκεφτώ μέχρι στιγμής, γιατί είχα φτάσει μέχρι την Καβάλα (όπου έχει συνεργασία με το κορυφαίο εστιατόριο Ιμαρέτ)".
Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνατε στην Κομοτηνή;
"Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δοκιμάσω ενδιαφέρουσες τοπικές γεύσεις και να κάνω μία βόλτα στην αγορά της πόλης και γύρω από όσα διαπιστώσαμε έχουμε δομήσει το μενού στο μαγαζί, αλλά και στην Fabrica τον χειμώνα που ο κατάλογος θα ανανεωθεί πλήρως. Στο AWAY θα παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο bar food και κάτι άλλο ...έκπληξη που ετοιμάζει ο Νίκος. Φέτος το μαγαζί δίνει μία γενική ιδέα, του χρόνου θα δώσει ρυθμό και στίγμα στην πόλη".
Τί θα δούμε στο La Corte γαστρονομικά;
"Μιλάμε για έναν all day χώρο, δηλαδή ξεκινάμε από αρκετά πρωί με κάποιες λύσεις σε πρωινό και brunch κι όσο περνάει η μέρα περνάμε σε καθιστό μεσημεριανό με απλό ή λίγο πιο σύνθετο μεσημεριανό με διάφορες τεχνικές, για να φτάσουμε στο βράδυ όπου διανθίζουμε το μενού με κάποια πιάτα ημέρας και με το bar food το οποίο προσφέρει κάποιες ...ιντριγκαδόρικες μπουκιές για να συνοδεύσει κανείς το κρασί, το ποτό ή το κοκτέιλ του. Πρόκειται για πέντε εμβληματικά πιάτα από όλο τον κόσμο, σερβιρισμένα σε μπουκιές".
Θα υπάρξει συνέχεια και τον χειμώνα;
"Στο La Corte έχουμε δώσει έναν πρόλογο αναφορικά με το τί θα παρουσιάσουμε τον χειμώνα, δηλαδή γνωρίζουμε τα θέλω των ανθρώπων της περιοχής κι αυτοί με την σειρά τους γνωρίζουν εμάς, για να μάθουμε τα γούστα τους κι αυτά να τα κάνουμε πιάτα".
Ποιοί είναι οι συνεργάτες σας;
"Θα δουλέψουμε όλο τον χρόνο με δύο σου-σεφ δικούς μου, τον Άγγελο Αρβανίτη και τον Δημήτρη Αγαπητό, οι οποίοι θα έρχονται εκ περιτροπής μαζί με εμένα, και στήνουμε την ομάδα μας εξαρχής".
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα στη μαγειρική σας;
"Κινούμαστε σε κάποιες σταθερές αξίες στη μαγειρική μας. Πάντα ξεκινάω στην αγορά. Μιλάω με τον κρεοπώλη και τον ψαρά, γιατί τα προϊόντα είναι αυτά που χαράσσουν το μενού. Θέλουμε το φαγητό να είναι πάνω από όλα νόστιμο, δηλαδή να βάλουμε αρνί όταν πρέπει, μοσχάρι όταν πρέπει, ψάρι όταν πρέπει, τα πάντα όταν πρέπει. Άλλωστε κατά 90% χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες από την Κομοτηνή, ενώ το 10% είναι υλικά του εξωτερικού εισαγόμενα που δεν μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα".
Ποιά είναι η σχέση μεταξύ σεφ και πελατών;
"Η αμοιβαία συνθήκη που έχουμε με τους πελάτες είναι ότι θα φάνε ένα πολύ νόστιμο φαγητό σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές, έως και χαμηλές για τα δεδομένα των πιάτων, και μέρα με τη μέρα οι άνθρωποι θα εκπαιδεύουν εμάς κι εμείς αυτούς ώστε πάμε λίγο παραπέρα. Στόχος μας είναι κάθε μέρα να κάνουμε νόστιμο φαγητό, να ερχόμαστε με την ίδια λαχτάρα στη δουλειά και ο κόσμος τελικά όχι μόνο να φάει κάτι νόστιμο αλλά ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθεί".
"ΜΑΤΙΕΣ" ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
- Επτά επιλογές σε πλήρες, γευστικό και υγιεινό πρωινό ώστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με γεύση και δύναμη
- Τρεις επιλογές (δύο γλυκά, ένα αλμυρό) σε pan cakes με προσωπική μας επιλογή το "Oreo... Gasm" που είναι γαστρονομικός ...οργασμός
- Τέσσερις επιλογές σε πρώτα πιάτα, τέσσερις σαλάτες, τέσσερα κυρίως πιάτα, τέσσερις επιλογές σε φρέσκια πάστα, τέσσερις επιλογές σε Bar Collection, πέντε σνακ, τρία γλυκά και επιδόρπια.
Ό, τι κι αν περιγράψουμε είναι λίγο. Απλώς πάρτε τον κατάλογο στα χέρια σας και αρχίστε τις δοκιμές.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News