Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Παρασκευάστηκε από τέσσερις επιχειρήσεις κρέατος της Θράκης στην Ξάνθη
Έναν θρακιώτικο καβουρμά για ρεκόρ Guinness παρασκεύασαν στην Ξάνθη επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της Γενικής Εμπορικής Έκθεσης που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο καβουρμάς, 15 μέτρων και 298.3 κιλών, φιλοδοξεί να κατακτήσει μία θέση στο ρεκόρ Guinness. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επιμελητήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι κάτι αντίστοιχο συνέβη με την καριόκα γίγας, η οποία επίσης κατέκτησε σχετική θέση.
Ο καβουρμάς που παρασκευάστηκε στο κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» έχει μήκος 15 μέτρα. Για την Παρασκευή του συνεργάστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις κρέατος της Θράκης. Οι εταιρίες Απ. Παπαδόπουλος και Καραχασάν από την Ξάνθη, η εταιρία «Νόστιμα» της Αλεξανδρούπολης και Δελιντζή του Διδυμοτείχου.
Αρχικά οι συνολικά τέσσερις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην παρασκευή προχώρησαν στο βράσιμο των κρεάτων, ενώ στη συνέχεια στη δημιουργία του μείγματος και στην τοποθέτησΉ του στον πάγο. Ο καβουρμάς θα μοιραστεί δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης την Κυριακή.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News