Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Από το πρωί και παρά τον καύσωνα Κομοτηναίοι σπεύδουν να ανάψουν ένα κεράκι
Η Κομοτηνή εορτάζει από σήμερα την πολιούχο της Αγία Παρασκευή. Την τιμητική της φυσικά έχει η εκκλησία στο ομώνυμο πάρκο. Εκεί, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και παρά τον καύσωνα, οι Κομοτηναίοι σπεύδουν να ανάψουν ένα κερί.
Σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου, παραμονή της τοπικής εορτής, και ώρα 19:00 η πόλη μας υποδέχεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Στη συνέχεια, θα γίνει η ακολουθία του πολυαρχιερατικού πανηγυρικού εσπερινού στον εορτάζοντα ναό της πολιούχου. Περί των 21:00, θα γίνει η περιφορά της εικόνας στην Κομοτηνή από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα.
Ανήμερα της τοπικής εορτής, αύριο Σάββατο 26 Ιουλίου και ώρα 7:00, ο Μητροπολίτης θα συμμετάσχει στο πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Παρασκευής. Την ίδια ημέρα στις 19:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον εορτάζοντα ναό Αγίου Παντελεήμονα Μικρού Κρανοβουνίου. Την Κυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 7:00 θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News