Τον σύλλογο «αξίΖΩ» επισκέφτηκαν οι Σαρακατσάνοι

Γ. Πατλάκας: «Πρόβλημα» οι αναστολές αλλά «θα λειτουργήσουμε»
Μαθημένο από τις προηγούμενες δεκαετίες να λειτουργεί ιδιαίτερα υποστελεχωμένο είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» κι αυτές οι μνήμες ξύπνησαν ξανά από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και τέθηκαν σε υποχρεωτική άνευ αποδοχών αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες εργαζόμενοι.
Ο αριθμός αυτών κατέβηκε ελάχιστα την τελευταία ημέρα, σε περίπου 50 (8-9% του συνόλου) εκ των οποίων περίπου 25 νοσηλευτές/τριες, αλλά μόλις 3 ιατροί. «Δύσκολες ημέρες» χαρακτήρισε τις τρέχουσες ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Γιώργος Πατλάκας, εξηγώντας πως είναι γραφειοκρατικά και διοικητικά απαιτητικό να καλύπτονται όλα τα κενά.
«Οριακά λειτουργούσαμε πολλά χρόνια και πριν τον covid» είπε χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, απ’ όπου για ακόμη μία φορά υπογράμμισε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Νοσοκομείο θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες, χωρίς πάντως να κρύβει πως και τα 50 λιγότερα άτομα «είναι ένας αριθμός όχι μικρός, είναι ένα πρόβλημα», αν κι εκτίμησε πως «ορισμένοι (εξ αυτών) πιστεύω θα εμβολιαστούν». Τα κενά καλύπτονται με την αναγκαστική αναστολή χορήγησης αδειών και με εσωτερικές μετακινήσεις εντός Νοσοκομείου κι εντός Νομού. «Θα λειτουργήσουμε σε αυτή τη φάση και δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το θέμα θα δημιουργηθεί ενδεχομένως, αν αρχίσουμε να νοσηλεύουμε covid περιστατικά και θα ανοίξει επιπλέον κλινική. Θα δούμε πως θα το καλύψουμε, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να πάρουμε με τρίμηνες προσλήψεις προσωπικό […]. Και να μην έρθουν, παρόλο που θα είναι δύσκολο, θα λειτουργήσουμε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε […]. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Νοσοκομείο ακάλυπτο», δήλωσε.
Τέλος, ανησυχία προκαλεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής η αυξημένη πίεση που δέχεται το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, που μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε επανεργοποίηση της κλινικής covid στο «Σισμανόγλειο».
Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News