Εντυπωσίασε η συμμετοχή του αντιπροσώπου της Interplast στον Λίβανο

Για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού
Εντατικοποίηση των ελέγχων και ειδικά στην εστίαση για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού προανήγγειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1fm, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.
Ο κος Παπαθανάσης, τόνισε ότι ήδη γίνονται καθημερινά 70.000 έλεγχοι ενώ επιβάλλονται μεσοσταθμικά πρόστιμα πάνω από 150.000 ευρώ ημερησίως. Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό είπε πως οι προσδοκίες είναι υψηλές και εκτίμησε πως θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι ενώ ανέφερε ότι μέσα στο Μάιο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα self test.
Αναλυτικά αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες της εστίασης τόνισε: «Η πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρεί τα μέτρα, ένας μικρός αριθμός μπορεί να μην τηρεί τα μέτρα και θέλω να σας πω ότι γίνονται καθημερινά 70.000 έλεγχοι μεσοσταθμικά. Ελέγχους κάνει η διυπηρεσιακή μονάδα του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό, οι περιφέρειες, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία είναι δηλαδή πολλοί οργανισμοί που ελέγχουν καθημερινά. Ημερησίως μεσοσταθμικά βρίσκονται περίπου 300 με 350 να παραβατούν και ταυτόχρονα επιβάλλονται μεσοσταθμικά πάνω από 150.000 ευρώ σε πρόστιμα. Αλλά δεν είναι το θέμα ότι θέλει η πολιτεία να επιβάλλει πρόστιμα, εμείς θέλουμε να τηρούνται οι κανόνες, να τηρούνται τα μέτρα γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε ομαλά στο καλοκαίρι, ο τουρισμός έχει ανοίξει».
Επανεκκίνηση
Ο αναπληρωτής υπουργός, αναφορικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επεσήμανε ότι «η κάθε δραστηριότητα που επανεκκίνησε έγινε με ένα πρόγραμμα και αυτό το πρόγραμμα πέρασε μέσα από την επιτροπή των επιδημιολόγων. Προσεκτικά, με αργά βήματα κατ’ ουσίαν γιατί αν θυμάστε το υπουργείο Ανάπτυξης είχε προτείνει πχ την κατάργηση του click inside όμως αυτό δεν έγινε εκείνη τη στιγμή έγινε αργότερα, όπως η κατάργηση των sms. Η ομάδα αυτή που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων και για αυτό και σήμερα θα είμαστε ως υπουργείο Ανάπτυξης, θα συμμετέχουμε στην επιτροπή για να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα θέματα τα οποία υπάρχουν ανοιχτά».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News