Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Ο αυτοδιοικητικός διεκδίκησε την Περιφέρεια ΑΜΘ στις εκλογές του 2023 με επίσημη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – «Προτεραιότητα έχει η οικογένειά μου», δήλωσε
Απομακρύνεται από τον πολιτικό «στίβο», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του, ο Δαμιανός Καγγελίδης. Ο αυτοδιοικητικός διεκδίκησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης το 2023, με επίσημη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λαμβάνοντας 8,95% και 27.395 ψήφους. Με αυτό τον τρόπο κατέλαβε την τρίτη θέση στις περιφερειακές εκλογές και δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Θα είμαι πιο χρήσιμος στην κοινωνία ως οδοντίατρος παρά ως πολιτικός. Προτεραιότητα έχει η οικογένειά μου», σημείωσε στη δήλωσή του. Αναφορικά με τον πολιτικό του προσανατολισμό, ξεκαθάρισε ότι παραμένει ενεργός στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο μετέφερε την προσωπική του γνώμη ότι χρειάζονται συνεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς, για να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Σημειώνεται, πως παρότι προεκλογικά η παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή» είχε παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα για τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετεκλογικά η παράταξη δεν επιτελεί όπως οφείλει το ρόλο της από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνει καν θέση για μείζονα ζητήματα του τόπου.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Οι επόμενες εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Πολλοί φίλοι και γνωστοί εκφράζουν την απορία τι θα κάνω. Αυτό που έχω δηλώσει ρητά σε όλες μου τις συνεντεύξεις, ισχύει στο ακέραιο. ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ούτε στις επόμενες αυτοδιοικητικές. Θεωρώ πως είμαι πιο χρήσιμος στην κοινωνία ως οδοντίατρος παρά ως πολιτικός. Προτεραιότητα έχει η οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, είτε στις βουλευτικές είτε στις περιφερειακές εκλογές, όπως φυσικά και τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους σ’ αυτή την πορεία.
Παραμένω ενεργός πολίτης, με δικαίωμα έκφρασης της γνώμης μου. Παραμένω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου είμαι από τα γεννοφάσκια μου, θα αγωνίζομαι για να γίνει ξανά αξιόπιστος εναλλακτικός πόλος εξουσίας, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως οι συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News