Σοβαρά κίνητρα εγκατάστασης νέων κι επέκτασης υγιών επιχειρήσεων χρειάζεται η Ροδόπη

Κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει την πανδημία ως «ζήτημα δημόσιας τάξης»
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο σαν ζήτημα δημόσιας τάξης, παρά ως ζήτημα δημόσιας υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM». «Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται πάντα η ΝΔ είναι να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, τα οποία αμφισβητούν και δημοκρατικά δικαιώματα, αντί να σκεφτεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε.
«Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι μολύνσεις γίνονται, κατά κύριο λόγο, στα τρένα, στα λεωφορεία και στους χώρους δουλειάς. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μέχρι σήμερα να αμφισβητεί ότι υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα ΜΜΜ με τη μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εξακριβωμένος συσχετισμός ανάμεσα στους μεγάλους χώρους εργασίας και τη μετάδοση του ιού», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος. «Αντί, επομένως, να παίρνουν μέτρα όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών ή η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για άλλη μια φορά, με μια νυχτερινή απόφαση, η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις», επισήμανε.
«Επιπλέον, η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων, έρχεται σε μια περίοδο που οι φοιτητές κατεβαίνουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν δημοκρατικά δικαιώματα και το δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση -εκτός από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με τις πολιτικές που προωθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποκλείει παιδιά από το δημόσιο πανεπιστήμιο για να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια», σημείωσε.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News