Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Ευχές, μουσική και τέχνη στον «Αθηνίων» παρουσία φίλων, μελών και ανθρώπων που στηρίζουν διαχρονικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχές για μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά
Σε ζεστό και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης «Αθηνίων», στην «Στοά Γεύσεων», παρουσία φίλων, μελών και ανθρώπων που στηρίζουν διαχρονικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου. Η εκδήλωση συνδύασε φαγητό, ποτό και μουσική, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα αντάμωσης και επικοινωνίας.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχές για μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια στον ρόλο και την προσφορά των καλλιτεχνών, επισημαίνοντας πως «όποιος δουλεύει με τα χέρια του λέγεται εργάτης, όποιος δουλεύει με τα χέρια του και βάζει το μυαλό του, λέγεται τεχνίτης. Όποιος δουλεύει με το μυαλό του, τα χέρια και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης», τονίζοντας ότι αυτή η αλήθεια αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από τα έργα και τη δημιουργική πορεία των μελών του Συλλόγου.
Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, σκέψεις και προβληματισμούς για τη νέα χρονιά, αλλά και να συζητήσουν για τις μελλοντικές τους δράσεις και πρωτοβουλίες.
«Ευκαιρία να συνεστιαστούμε διασκεδάζοντας»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Άρης Ασσαριωτάκης, σε δήλωσή του σημείωσε ότι «ανταλλάσσουμε ευχές για το νέο έτος, αλλά είναι και μία ευκαιρία να ανταλλάξουμε σχετικές απόψεις, είτε είναι καλλιτεχνικές είτε κοινωνικές, αλλά και να συνεστιαστούμε διασκεδάζοντας», υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των καλλιτεχνών της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το εορταστικό μουσικό πρόγραμμα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, ενώ δεν έλειψαν τα χαμόγελα, τα πειράγματα και οι ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες. Η κοπή της βασιλόπιτας αποτέλεσε, για ακόμη μία χρονιά, αφορμή για σύσφιξη σχέσεων και ανανέωση του ραντεβού των μελών για μια χρονιά γεμάτη τέχνη και πολιτιστικές δράσεις.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News