Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ομιλίες συμπαράστασης στον πατέρα του θύματος του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, Ντένις
Η Κομοτηνή μπήκε στον χάρτη συγκεντρώσεων αλληλεγγύης από πρωτοβουλία πολιτών προς τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι και όσους του συμπαραστέκονται, το απόγευμα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, με όχι αμελητέο αριθμό συμμετοχής. Ο πατέρας του αδικοχαμένου θύματος των Τεμπών Ντένις συνεχίζει την απεργία πείνας για δεύτερη εβδομάδα έξω από τη Βουλή, με αίτημα να γίνει εκταφή της σορού του γιου του, προκειμένου όχι μόνο να τον ταυτοποιήσει αλλά και να διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις. Πλάι του βρίσκονται κι άλλοι απεργοί πείνας. Με σύνθημα «Μέχρι Τέλους».
Ομιλήτριες της διαμαρτυρίας ήταν η Αγγελική Πανέρη και η Μαρία Γεωργιάδου, ως συντονίστριες της εκδήλωσης. Μάλιστα, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ανέφερε σε ανακοίνωσή του, προς υποστήριξη του Πάνου Ρούτσι πως «η συνεχιζόμενη αντίσταση των συγγενών των θυμάτων, οι μεγάλες κινητοποιήσεις όπως στις 28 Φεβρουαρίου 2025, δείχνουν ότι η κοινωνική απαίτηση για Οξυγόνο και Δικαιοσύνη δε θα υποχωρήσει! Μπορούμε και πρέπει να τιμωρήσουμε τους ενόχους των Τεμπών και της Συγκάλυψης, αλλά και της ακρίβειας, της φτώχειας, των σκανδάλων, της καταστολής».
«Ζητάει να μάθει τι έθαψε»
Από την πλευρά της, η Μαρία Γεωργιάδου, σε κλίμα αγανάκτησης ανέφερε πως «αν κάποιος έχει το δικαίωμα να στέκεται έξω από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, αυτός είναι ο Πάνος Ρούτσι. Ζητάει να μάθει τι έθαψε, από τι πέθανε το παιδί του» υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, η Αγγελική Πανέρη, τόνισε πως «οι συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους, λοιδορούνται από κυβερνητικά τρολ και υπουργούς». Προσέθεσε πως «δεν θα τους περάσει γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν όλους εμάς δίπλα τους» σημείωσε.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News