Εβρίτης αγοράζει την Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου

Έρχονται να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες υπόγειους κάδους, μέσα στον Ιούνιο το έργο
Σύγχρονους ημιβυθιζόμενους κάδους αναμένεται να τοποθετήσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής στην οδό Ορφέως και στον πεζόδρομο Μ.Μ. Βασιλείου. Εκεί, αυτή την στιγμή βρίσκονται οι παλιοί ημιβυθιζόμενοι κάδοι, οι οποίοι δεν είναι πολύ λειτουργικοί και πολλές φορές βγάζουν βλάβες. Ο Δήμος Κομοτηνής θα εγκαταστήσει τους πέντε πρώτους σύγχρονους ημιβυθιζόμενους κάδους στην οδό Ορφέως, στο ύψος της καφετέριας Journey, και στον πεζόδρομο Μ.Μ. Βασιλείου, στο ύψος της καφετέριας Μαρμελάδα.
Οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, δημιουργούν καλύτερη αισθητική εικόνα της πόλης και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης. "Έχει βγει ήδη η εργολαβία κι έχει γίνει η παραγγελία πέντε ημιβυθιζόμενων κάδων τους οποίους περιμένουμε να έρθουν εντός δέκα ημερών για να ξεκινήσουμε τις εργασίες τοποθέτησής τους", μας λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης.
Τα θετικά αυτών των κάδων είναι πως έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, δεν βγάζουν συχνές βλάβες, έχουν υπερδιπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τους υπάρχοντες, αδειάζουν πιο εύκολα, δεν αποτελούν εστίες κακοσμίας τόσο εύκολα όσο οι υπάρχοντες, είναι αισθητικά πιο άρτιοι από την κατάσταση που παρατηρούμε τώρα. Το κόστος για τους πέντε ημιβυθιζόμενους κάδους και τον συμπληρωματικό εξοπλισμό είναι περί των 20.000 ευρώ.



Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News