Μπλόκο αγροτών Κομοτηνής: Δεν κάνουν βήμα πίσω οι διαδηλωτές | xronos.gr

Μπλόκο αγροτών Κομοτηνής: Δεν κάνουν βήμα πίσω οι διαδηλωτές

09/12/25 - 13:02
Μπλόκο αγροτών Κομοτηνής: Δεν κάνουν βήμα πίσω οι διαδηλωτές

Η κινητοποίηση παρέμεινε όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σε πλήρη ισχύ, όλο το εικοσιτετράωρο, αποκλείοντας την κυκλοφορία από τον δυτικό κόμβο Κομοτηνής στην κατεύθυνση προς Ίασμο. Το μπλόκο παραμένει ενεργό και σήμερα Τρίτη

Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που διαδηλώνουν στην περιοχή, έχοντας στήσει μπλόκο στην Εγνατία Οδό. Το μπλόκο παρέμεινε ενεργό και μάλιστα ενισχύθηκε με διαρκή παρουσία ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα όλο το Σαββατοκύριακο, παρά την παροδική κακοκαιρία.

Από την Παρασκευή, θυμίζουμε, το μπλόκο μετακινήθηκε. Ενώ στην αρχή είχε στηθεί μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού κόμβου Κομοτηνής, μετακινήθηκε μεταξύ του δυτικού κόμβου και τα μετωπικά διόδια του Ιάσμου. Παράλληλα, όμως, ο αποκλεισμός κλιμακώθηκε κι έγινε 24ωρος, κάθε μέρα. Η απόφαση μετακίνησης του μπλόκου ελήφθη, προκειμένου να μην περνούν βαρέα και λοιπά οχήματα αναγκαστικά από το κέντρο της Κομοτηνής, «παραλύοντας» κυκλοφοριακά την πόλη. Το μπλόκο πλέον, πάντως, οδηγεί στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από Κομοτηνή προς Ξάνθη, με τους οδηγούς να έχουν πλέον δύο επιλογές: είτε να συνεχίσουν προς Ίασμο και να «ανέβουν» ξανά στην Εγνατία Οδό, είτε να μετακινηθούν μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, μέσω Πόρτο Λάγους, και να ξαναμπούν στην Εγνατία στον ανατολικό κόμβο της Ξάνθης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, πλήθος φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες, έσπευδαν στο σημείο του μπλόκου, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών.

Κομβική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών από την Κομοτηνή βρέθηκε, μεσημέρι κι απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, στη διευρυμένη σύσκεψη διαδηλωτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τέθηκαν επί τάπητος ξανά τα πανελλαδικά αλλά και τα τοπικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Ελήφθη απόφαση να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo