Νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ ο Κίμων Λεχούδης - Παραιτήθηκε ο Θέμης Τζενετίδης | xronos.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ ο Κίμων Λεχούδης - Παραιτήθηκε ο Θέμης Τζενετίδης

14/01/26 - 8:00
Νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ ο Κίμων Λεχούδης -  Παραιτήθηκε ο Θέμης Τζενετίδης

Σε αλλαγή ηγεσίας προχώρησε η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής – Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ και ο δήμαρχος, Γιάννης Γκαράνης

Κ. Λεχούδης: «Κοιτάμε να ενημερωνόμαστε όλη τη χρονιά από τους συναδέλφους. Θα επιχειρήσουμε να καταστήσουμε την ΔΕΥΑΚ πιο οικονομικά βιώσιμη»

Σε αλλαγή ηγεσίας προχώρησε η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ), καθώς νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κίμων Λεχούδης, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου, Θέμη Τζενετίδη, ο οποίος επικαλέστηκε αυστηρά προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου, με εισήγηση του δημάρχου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θέμης Τζενετίδης παραμένει στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, αναλαμβάνοντας τη θέση του αναπληρωματικού μέλους, την οποία κατείχε έως σήμερα ο Πέτρος Μαγιόπουλος.

Ο Θέμης Τζενετίδης φωτογραφίζεται με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, Κίμωνα Λεχούδη



Παράλληλα, την παραίτησή του από τη θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ υπέβαλε και ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης. Τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο Στράτος Τσακιρίδης. Επίσης, την θέση αναπληρώτρια μέλος του ΔΣ αναλαμβάνει η Τσολάκ Χουσεΐν Σεχέρ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την επίσημη ανακοίνωση της αλλαγής ηγεσίας, τόσο ο νέος όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής προχώρησαν σε δηλώσεις.

Κ. Λεχούδης: «Να κάνουμε την επιχείρηση πιο σταθερή»
Ο νέος πρόεδρος Κίμων Λεχούδης, αφότου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη για την εμπιστοσύνη του, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος πως μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕΥΑΚ θα την αξιοποιήσουμε σε μεγαλύτερα εύρη, κάνοντας την επιχείρηση πιο αναγνωρίσιμη και σταθερή». Αναφερόμενος στην υπηρεσία σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στην αναγκαιότητά της».

Σε ό, τι αφορά τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, τόνισε: «κοιτάμε να ενημερωνόμαστε όλη τη χρονιά από τους συναδέλφους, οπότε μία γενική εικόνα, την έχουμε» και συμπλήρωσε πως «μένει να ενημερωθούμε πιο ειδικά, ιδίως για τα μεγάλα έργα έτσι ώστε να καταστήσουμε την ΔΕΥΑΚ πιο οικονομικά βιώσιμη».

Θ. Τζενετίδης: «Εύχομαι και η καινούρια διοίκηση να προχωρήσει στο εποικοδομητικό έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑΚ»

Από την πλευρά του, ο Θέμης Τζενετίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που του έδειξε το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας:

«Εύχομαι και η καινούρια διοίκηση να προχωρήσει στο εποικοδομητικό έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑΚ».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo