Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
«Ήρθαμε για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας στο αγγλικό κοινό», δηλώνει ο ιδιοκτήτης των Τυροκομικών Στέφανος Δουκίδης
Δηλώνουν υπερήφανοι πρεσβευτές της πανάρχαιης θρακιώτικης τυροκομικής παράδοσης, κι αυτήν ακριβώς την παράδοση θέλουν …να εξάγουν στον αγορά του εξωτερικού γενικότερα, ειδικότερα τις προηγούμενες ημέρες στην αγορά της Αγγλίας. Πρόκειται για τους ανθρώπους της εταιρίας από την Ροδόπη Τυροκομικά «Δουκίδης», με έδρα την Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Συμμετείχαν στην έκθεση Speciality and Fine Food Fair (1-3 Σεπτεμβρίου 2019), στο Λονδίνο, με στόχο να μυήσουν με «μεγάλο νησί» στις θρακιώτικες θρεπτικές νοστιμιές.
Επρόκειτο για μία διεθνή έκθεση τροφίμων, στην οποία η επιχείρηση από την Ροδόπη ήταν μία από τις συνολικά δεκαπέντε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν. Εξ αυτών οι δέκα συμμετείχαν οργανωμένα με το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιπες μεμονωμένα. «Ήρθαμε να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας στο αγγλικό κοινό», γνωστοποίησε στον «Χ» ο ιδιοκτήτης των τυροκομικών Στέφανος Δουκίδης, ο οποίος εξήγησε ότι για πρώτη φορά τα Τυροκομικά Δουκίδης ταξιδεύουν στην Αγγλία. Στόχος της συμμετοχής δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη εξωστρέφειας και στο αγγλικό κοινό. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τον κο Δουκίδη, έχει περί του 10% των εσόδων της από εξαγωγές, γι’ αυτό στην στοχοθεσία είναι η αύξηση του ποσοστού, μέσα από εξωστρεφείς δράσεις.
Η έκθεση απευθυνόταν «πιο πολύ σε πελάτες που έχουν ντελικατέσσεν, μικρά σουπερμάρκετ, εστιατόρια κλπ. Δεν έχει να κάνει τόσο με την μαζική εστίαση», εξηγεί ο κος Δουκίδης, ο οποίος αναγνωρίζει πως οι πελάτες από το εξωτερικό «ψάχνουν για ποιοτικά προϊόντα από μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις. Έχουμε έρθει με μία συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων: Κυρίαρχο προϊόν μας η φέτα ΠΟΠ, το ημίσκληρο κίτρινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα και το μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News