Την δική τους πρώτη ύλη καλλιεργούν οι μάγειρες-σπουδαστές | xronos.gr
ΕΝΑΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

Την δική τους πρώτη ύλη καλλιεργούν οι μάγειρες-σπουδαστές

21/05/19 - 10:00

Μάθαμε περισσότερα στο πλαίσιο υπαίθριας δράσης street food στην πλατεία Ειρήνης, από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) 

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και συγκεκριμένα η ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) διοργάνωσε εκδήλωση Street Food το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με τη χορηγία υλικών από τον Δήμο Κομοτηνής δια της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Εξήντα καταρτιζόμενοι/ες της ειδικότητας chef, με την καθοδήγηση των έμπειρων και καταξιωμένων εκπαιδευτών/τριών, μαγείρεψαν και έδειξαν τις ικανότητές τους στην προετοιμασία μπουφέ. Προετοίμασαν γλυκά και αλμυρά κεράσματα και λιχουδιές για να τις προσφέρουν στους επισκέπτες της εκδήλωσης στην πόλη μας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μία από τις πολλές δράσεις εξωστρέφειας του ΔΙΕΚ Κομοτηνής που ετησίως υλοποιούνται, όπως εξήγησε στον "Χ" η διευθύντρια Ζαφειρούλα Κοτσάκη. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται και προβάλλεται η υψηλού επιπέδου κατάρτιση που παρέχεται στο Δ.ΙΕΚ, τόσο στην ειδικότητα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef) όσο και στις άλλες ειδικότητες που κάθε χρόνο λειτουργούν στη σχολή. "Τα παιδιά με πολύ κέφι και μεράκι ήρθαν να προσφέρουν τις δημιουργίες τους στον κόσμο", είπε στον "Χ" η εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ Παρασκευή Γιαννακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει τις δράσεις και τον Δήμο Κομοτηνής που είναι κοντά στο Δ.ΙΕΚ.

Ένας βιολογικός κήπος με την σφραγίδα του Δ.ΙΕΚ
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε λαχανικά και μία φρέσκια συνταγή από τον βιολογικό κήπο του Δ.ΙΕΚ που "μεταφέρθηκε" στην πλατεία Ειρήνης, για χάρη της εκδήλωσης. "Έχουμε βιολογικό κήπο, όπου καλλιεργούμε ζαρζαβατικά χωρίς φάρμακα", πληροφόρησε σχετικά η Ζαφειρούλα Κοτσάκη, η οποία χαρακτήρισε "πολύ σημαντικό για τους μάγειρες, να διαλέγουν ποιοτικά και αγνά προϊόντα, από ποικιλίες της περιοχής μας".

Περισσότερα στοιχεία για τον βιολογικό κήπο, μας έδωσε η εκπαιδευόμενη του Δ.ΙΕΚ Καλλιόπη Κουτούπα. "Έχουμε ξεκινήσει ένα project με έναν κήπο, μέσα στον χώρο του Δ.ΙΕΚ. Εκεί καλλιεργούμε (διάφορα οπωροκηπευτικά). Έχουμε ετοιμάσει ένα πρώτο πιάτο από αυτά που καλλιεργούμε - είναι μία σούπα με αρακά, φρέσκα κρεμμύδια και δυόσμο. Επίσης, έχουμε μαρούλια, ραπανάκια και από εδώ και στο εξής ό,τι θα το βγάζουμε θα το παρουσιάζουμε στο κοινό της Κομοτηνής για να τα γεύονται", είπε η εκπαιδευόμενη, εξηγώντας ότι "ο σεφ πρέπει να έχει άμεση σχέση και γνώση των υλικών που χρησιμοποιεί, οπότε για ένας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να μάθουμε πως κινείται η τροφή από το χωράφι μέχρι ...το ράφι".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr