Χ. Πασοπούλου: Σχετικά εύκολα κι αναμενόμενα τα θέματα Ιστορίας | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΕΘΟΔΙΚΟ»

Χ. Πασοπούλου: Σχετικά εύκολα κι αναμενόμενα τα θέματα Ιστορίας

10/06/22 - 13:20
haritini_pasopoylo1y.jpg

Η φιλόλογος αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα Ιστορίας αναλύει στο www.xronos.gr η φιλόλογος του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» Χαριτίνη Πασοπούλου.

Γενικά, χαρακτήρισε τα ζητούμενα «σχετικά εύκολα για τους επαρκώς προετοιμασμένους μαθητές, αναμενόμενα που κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης».

Πιο αναλυτικά, ως προς τα ερωτήματα της πρώτης ομάδας, όλα τα Θέματα (Α1, Α2, Β1, Β2) ήταν σαφώς διατυπωμένα κι αναμενόμενα. Ξεχωρίζει το Θέμα Β1 η απάντηση στο οποίο απαιτούσε έναν συνδυασμό εδαφίων από τους μαθητές.

Ως προς τα ερωτήματα της δεύτερης ομάδας, τα οποία βασίζονται στις πηγές, δόθηκαν τρία κείμενα εκ των οποίων το τρίτο ήταν στην καθαρεύουσα, γι’ αυτό ενδέχεται να προβληματίσει κάποιους υποψηφίους, ωστόσο υπήρχε στο σχολικό βιβλίο, άρα οι προετοιμασμένοι μαθητές δεν έπρεπε να έχουν πρόβλημα. Οι πηγές ήταν κατανοητές και τα κείμενα παραστατικά. Το Δ1 ήταν «λίγο πιο απαιτητικό και σύνθετο ως ζητούμενο, γιατί χρειαζόταν συνδυαστική σκέψη και κριτική ικανότητα» ξεχώρισε η φιλόλογος.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr