Κανένα ενδιαφέρον για τα κλειστά Κλωστήρια Θράκης | xronos.gr
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Κανένα ενδιαφέρον για τα κλειστά Κλωστήρια Θράκης

27/01/23 - 8:00
Κανένα ενδιαφέρον για  τα κλειστά Κλωστήρια Θράκης

Οι υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις οδήγησαν την εταιρεία σε πλειστηριασμό  

Δεν ευοδώθηκε τελικά η δεύτερη ευκαιρία, την οποία αναζητούσαν τα Κλωστήρια Θράκης, καθώς ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός για τις 25 Ιανουαρίου ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του voria.gr.

Το ηλεκτρονικό σφυρί για τη μονάδα της γνωστής οικογένειας Ακκά (Ελληνική Υφαντουργία) χτύπησε στις 10:00 το πρωί και παρά τις 12 παρατάσεις διάρκειας 5 λεπτών (η κάθε μία) δεν υπήρξε πλειοδότης. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για το ενδιαφέρον ιταλικής εταιρείας, η οποία έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τα «Κλωστήρια Θράκης» και θεωρείται από τους μεγαλύτερους παραγωγούς εξειδικευμένων νημάτων στην Ευρώπη.

Δεν άντεξαν στην κρίση
Τα Κλωστήρια Θράκης ιδρύθηκαν στις αρχές του 1998, είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και αποτέλεσαν ένα από τα αρτιότερα κλωστήρια βάμβακος. Στο πελατολόγιό της βρισκόταν ονόματα, όπως οι: Benetton, Next, Chicco κα.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον υψηλό δανεισμό και στις χαμηλές εμπορικές επιδόσεις με αποτέλεσμα το βιομηχανικό ακίνητο μαζί με τον εξοπλισμό του να βγει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή πρώτης προσφοράς 5,46 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 3,42 εκατ. ευρώ αφορούσαν το σύνολο της εμπορικής αξίας του ακινήτου και τα 2,04 εκατ. ευρώ, τα 2/3 της εμπορικής αξίας των κινητών. Σημειώνεται πως πρόκειται για οικόπεδο 44.830 τ.μ., που βγήκε στο σφυρί μαζί με τα κτίσματα και τα μηχανήματα.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr