Με τον Χρήστο Χατζόπουλο διασκέδασαν οι Κομοτηναίοι

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα παραβιάζονται πέντε Κανονισμοί και δύο Οδηγίες της ΕΕ στον ελληνικό σιδηρόδρομο
Την παρέμβαση της Κομισιόν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά στην παρουσίαση του προγράμματος μεταφορών και τουρισμού της Κομισιόν για το 2025 από τον αρμόδιο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών & Τουρισμού Απόστολο Τζιτζικώστα. Η ευρωβουλευτής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού TRAN τόνισε ότι δύο χρόνια μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο συνεχίζει να αντιμετωπίζει συστημικές ελλείψεις και σοβαρά κενά ασφαλείας. Παραβιάζονται πέντε Κανονισμοί και δύο Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενη στην έναρξη προ διμήνου από τον επίτροπο της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας με προειδοποιητική επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση για την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία απάντησης, η Έλενα Κουντουρά ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να τοποθετηθεί: εάν πιστεύει ότι σήμερα ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι ασφαλής για τους Ευρωπαίους πολίτες και τι θα πράξει ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News