Έφυγε από την ζωή η ομότιμη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Ελένη Ζέτου-Μουντάκη
Ο κόσμος παρευρέθηκε στην πλατεία Ειρήνης σε ένα ανοιχτό κάλεσμα-γιορτή για την μουσική
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά χάρισε στο κοινό η Μαριάννα Παπαμακαρίου, στην συναυλία-αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Αυγούστου στην πλατεία Ειρήνης, η οποία πλημμύρισε από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο ανοιχτό κάλεσμα για μια γιορτή μνήμης και μουσικής.
Η Μαριάννα Παπαμακαρίου, με τη μοναδική φωνή και την ιδιαίτερη ερμηνευτική της παρουσία, ταξίδεψε το κοινό μέσα από τραγούδια που συνδέουν γενιές και συναισθήματα. Με δεξιοτεχνία και ευαισθησία, συνδύασε στοιχεία ποπ και τζαζ με την παράδοση του λαϊκού, αποδίδοντας με σεβασμό και προσωπική σφραγίδα αγαπημένα αριστουργήματα.
Το ρεπερτόριο περιλάμβανε έργα μεγάλων δημιουργών, από τον Τσιτσάνη, την Παπαγιαννοπούλου και τον Χιώτη, έως τον Νικολόπουλο, τον Πλέσσα και τον Θεοφάνους, προσφέροντας ένα μουσικό ταξίδι από τις ρίζες του λαϊκού τραγουδιού μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην παραλία Ιμέρου, με τη συμβολή του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών, ωστόσο λόγω έκτακτων γεγονότων αυτό δεν συνέβη.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News