Εν δυνάμει εστίες φωτιάς τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Ηρώων | xronos.gr
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ

Εν δυνάμει εστίες φωτιάς τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Ηρώων

21/07/18 - 10:00

Θα πρέπει να καθαριστούν, για να μην έχουν απρόοπτες φωτιές εντός πόλης, όπως συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης

Πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε κατάσβεση μέσα στο κέντρο της Κομοτηνής, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μία ευτυχώς μικρής εστίας φωτιά (γιατί την πρόλαβαν οι πυροσβέστες) ξέσπασε σε σπίτι επί της Λεωφόρου Ηρώων. Τελικά επρόκειτο για φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι προς τους στρατώνες, το οποίο - για αδιευκρίνιστο λόγο - πήρε φωτιά. Πιθανώς κάποιος περαστικός να πέταξε ένα τσιγάρο, μιας που δεν χρειάζεται και πολύ ώστε το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτίριο να καεί.

Τα σκουπίδια που υπάρχουν εντός τους, όπως και οι ξύλινες επιφάνειες, αποτελούν "ιδανικό" μέσο για να ξεκινήσει - και κατόπιν να φουντώσει - μία φλόγα φωτιάς.  Το συγκεκριμένο σπίτι όμως δεν είναι το μοναδικό στη Λεωφόρο Ηρώων το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και εν δυνάμει εστία ανάφλεξης. Ένα αντίστοιχο σπίτι υπάρχει ακριβώς απέναντι από το συγκεκριμένο, επίσης επί της Ηρώων. Αντίστοιχα σπίτια εν μέρει ή ολικά παρατημένα υπάρχουν και σε κοντινούς κάθετους και παράλληλους δρόμους, τα οποία όλα τους αποτελούν εν δυνάμει εστία φωτιάς, όπως άλλωστε απέδειξε και το απογευματινό περιστατικό της Τετάρτης. Τότε, οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα, προλαβαίνοντας, περιορίζοντας και σβήνοντας την εστία που είχε ξεσπάσει.

Αυτά τα σπίτια όμως βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένες και όχι αφημένες στην τύχη τους οικοδομές, επομένως μία επόμενη φωτιά - την οποία ενδέχεται να μην την προλάβουν τόσο άμεσα - μπορεί να επεκταθεί, καταγράφοντας υλικές ζημιές και στα γύρω σπίτια, άρα και στις περιουσίες των κατοίκων της Λεωφόρου Ηρώων και πέριξ. 

Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, κι εφόσον οι ιδιοκτήτες (αν κι εφόσον υπάρχουν) δεν φαίνεται πως θα πράξουν ποτέ τα δέοντα, οι υπεύθυνοι καλούνται να επέμβουν και να τα καθαρίσουν.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr