Επιστρέφει με κέφι, χορό και διασκέδαση η καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής | xronos.gr
ΚΟΜ-ΟΝ-PARTY 2023

Επιστρέφει με κέφι, χορό και διασκέδαση η καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής

21/01/23 - 8:00
Η ομάδα των Trelacademy

Ένα βραδινό πάρτι με καρναβαλική παρέλαση, εκπλήξεις και δωρεάν κρασί ετοιμάζεται στην πόλη

Η πόλη αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς Kom-on Party. Σύλλογοι και παρέες βγάζουν τις στολές τους από τις ντουλάπες και μετά από δύο χρόνια η βραδινή καρναβαλική παρέλαση επιστρέφει στην πόλη. «Εκπλήξεις και δωρεάν κρασί θα περιλαμβάνουν τα αποκριάτικα δρώμενα», μας ενημερώνει ο Νίκος Οικονομίδης, μέλος του συλλόγου Trelacademy.


Από την πρώτη καρναβαλική παρέλαση… στο σήμερα
Την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση στην Κομοτηνή, είχαν λάβει μέρος περίπου 400 άτομα, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Οικονομίδης. «Η πρώτη παρέλαση ξεκίνησε από τη Λέσχη Κομοτηναίων και διασχίσαμε μόνο τη Βενιζέλου» ανέφερε το μέλος των Trelacademy. Όπως θυμήθηκε, εκείνη την εποχή τα μαγαζιά του πεζόδρομου είχαν συμμετάσχει με τραγούδια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τότε η πίστη πως η παρέλαση θα γινόταν θεσμός.

Έπειτα από χρόνια η ιδέα της δημιουργίας ενός διήμερου φεστιβάλ στην Κομοτηνή, άρχισε να «παίρνει σάρκα και οστά», μαζί με τον σύλλογο Εβριτών Ροδόπης. Εδώ και μία πενταετία περίπου, αν εξαιρεθούν τα δύο χρόνια της πανδημίας, στην Κομοτηνή έχει καθιερωθεί την επόμενη μέρα της Τσικνοπέμπτης να πραγματοποιείται διήμερο φεστιβάλ. Την πρώτη μέρα διοργανώνονται δρώμενα αφιερωμένα στην παράδοση της πόλης, τα οποία κορυφώνονται το Σάββατο με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.


Νέες δράσεις και «εκπλήξεις»
Φέτος, η καρναβαλική παρέλαση Κom-on Party, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ) και τους Τrelacademy, να προσδοκούν μεγάλη συμμετοχή.

«Μετά από δύο χρόνια αποχής, αναμένουμε αρκετό κόσμο» ανέφερε ο Ν. Οικονομίδης και προέτρεψε τα μαγαζιά της πόλης να προετοιμαστούν κατάλληλα αλλά και να διακοσμήσουν τον χώρο τους, σε μία συλλογική προσπάθεια η Κομοτηνή να αποκτήσει το δικό της οργανωμένο καρναβαλικό διήμερο. Χαρακτηριστικό, όπως σχολίασε και το μέλος του συλλόγου, είναι ότι ένας τριτοετής φοιτητής στην Κομοτηνή, δεν έχει ζήσει ακόμα το καρναβάλι της πόλης, με την ανυπομονησία του κόσμου συνολικά να είναι μεγάλη.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν δωρεάν κρασί σε όλους, ενώ στην έναρξη της παρέλασης οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μία μουσική έκπληξη. Η πορεία της διαδρομής θα ξεκινήσει από την παλιά Πρυτανεία (Τσανάκλειο), θα συνεχίσει στην οδό Δημοκρίτου και Ορφέως και θα σταματήσει στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης.


Αυξημένες ανάγκες για ήχο και φωτισμό
Στόχος των διοργανωτών κάθε χρονιά είναι να βελτιώνουν τις υποδομές και το αποτέλεσμα. «Το ρεύμα δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες όλης της πλατείας γι’ αυτό φέτος ο εξοπλισμός σε φώτα και ήχο θα είναι 30% πάνω σε σύγκριση με τις προηγούμενες παρελάσεις» ανέφερε ο κος Οικονομίδης, σχετικά με τον ήχο και τον φωτισμό της βραδιάς. Όπως ενημέρωσε, φέτος η ΔΚΕΠΠΑΚ, έχει έρθει σε συμφωνία με τεχνικούς για την λειτουργία γεννητριών και την αύξηση του ήχου στην πορεία της διαδρομής.


Δηλώσεις συμμετοχής
Σύλλογοι, σχολεία, μαγαζιά και παρέες ανθρώπων καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εγγράφως στην ΔΚΕΠΠΑΚ ([email protected]), ή στο ( [email protected] ) για το Κοm-on Party. Στην αίτηση θα αναφέρονται όνομα ομάδας, θέμα πληρώματος, αριθμός συμμετεχόντων, φωτογραφία της στολής και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Φέτος, μάλιστα, έχουν προσκληθεί σύλλογοι από την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Θάσο και τις γύρω περιοχές, σε μία προσπάθεια το διήμερο να γίνει ευρέως γνωστό.

Το Kom-On Party 2023 είναι γεγονός, με την πόλη να αρχίζει να κινείται όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος σε ρυθμούς καρναβαλιού!

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr