Μ. Σχοινάς: «Για μια ΕΕ κοντά σε όλους» | xronos.gr
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μ. Σχοινάς: «Για μια ΕΕ κοντά σε όλους»

17/05/22 - 8:00
324235476-44.jpg

Γραφεία σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποκτά το Europe Direct ΑΜΘ, με συνεργασία ΔΠΘ και Περιφέρειας

Στην Ξάνθη περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή (13/05) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Μετά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της χώρας, επισκέφθηκε την έδρα της ΠΕ Ξάνθης όπου εκεί είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση με τα στελέχη του γραφείου Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Κατά τον χαιρετισμό τους, τόσο ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, όσο και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνη του Europe Direct ΑΜΘ Μαρία Μιχαλοπούλου, τόνισαν τη σημασία της ύπαρξης του συγκεκριμένου γραφείου στην Περιφέρειά μας, το οποίο θα γίνει το μοναδικό Europe Direct με στελεχωμένα γραφεία σε κάθε πόλη της Περιφέρειας που ανήκει.


Ένα χρόνο μετά
Στην παρουσίαση ενός πρώτου απολογισμού, σχεδόν ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια της δομής που είχαν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονιστής των γραφείων Παναγιώτης Μπαρδάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις του Europe Direct, καθώς και στην ανάπτυξη των συνεργασιών και συνεργειών που πραγματοποιεί με τους Τοπικούς Φορείς και τις Ενώσεις των Πολιτών.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε την σημασία της παρουσίας μιας μόνιμης «φωνής» της Ευρώπης στην περιοχή. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως βρέθηκε στην Ξάνθη «με τη νέα δυναμική ομάδα μας του Europe Direct ΑΜΘ που σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, φέρνει την ευρωπαϊκή ενημέρωση πιο κοντά σε όλες τις περιφερειακές πρωτεύουσες της περιοχής. Για μια ΕΕ κοντά σε όλους».

Από θέσης του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έκανε γνωστό πως «το Europe Direct ΑΜΘ, μετά από κοινή πρόταση του ΔΠΘ και της Περιφέρειας, θα έχει παραρτήματα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Όπως υπογράμμισε, «με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο κοντά στους νέους της περιοχής μας και η φωνή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακούγεται ακόμα καλύτερα στις τοπικές κοινωνίες».

Πως οι 11 μήνες λειτουργίας του Κέντρου συνοδεύτηκαν από την πραγματοποίηση συνολικά 70 εκδηλώσεων, έκανε γνωστό η αντιπρύτανης Μαρία Μιχαλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  ο κος Σχοινάς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και να ακούσει τα σχέδια και τους στόχους που θέτουν για το εγγύς μέλλον. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο  αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr