Πόσα χρόνια θα παραμένει κλειστό το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής; | xronos.gr
ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΤΟΝΟΙ

Πόσα χρόνια θα παραμένει κλειστό το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής;

30/09/22 - 8:00
2342353-57_3.jpg

Αντιδήμαρχος Έργων Δ. Καρασταύρου: Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου Κομοτηνής βρίσκεται αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Έργων Δημήτρη Καρασταύρου που τοποθετήθηκε σχετικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. Στόχος είναι το κτίριο να ενταχθεί σε κατάλληλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου όχι απλώς να ανοίξει αλλά να είναι λειτουργικό και οικονομικά βιώσιμο σε βάθος χρόνων.


Η Ξάνθη το άνοιξε
Συμφώνα με τον κο Καρασταύρου το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου όπως είναι τώρα υπολογίζεται σε 300.000 με 400.000 ευρώ ανά έτος, κάτι που «το κατέστησε ασύμφορο να το λειτουργούμε και υπήρχε η λύση του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου κι επιλέχθηκε αυτή που νομίζω δεν ήταν λάθος τότε» εκτίμησε.

Σε αυτό το σημείο κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το πως ο Δήμος Ξάνθης άνοιξε το δικό του κολυμβητήριο που ήταν κλειστό, ο Δημήτρης Καρασταύρου υποστήριξε πως δεν έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γειτονικού κολυμβητηρίου. «Βεβαίως» απάντησε στο ερώτημα, εάν η Ξάνθη θα βρει μπροστά της τα οικονομικά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Κομοτηνής.


Έτοιμη η μελέτη, αναζητείται πρόγραμμα
Αναφορικά με το δικό μας κλειστό κολυμβητήριο «εδώ και πάνω από πέντε μήνες έχουμε έτοιμη τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης. Όπως πετύχαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος -και το δημοπρατούμε τώρα- έτσι έχουμε κι αυτή τη μελέτη» δήλωσε και συνέχισε: «δεν υπήρχε πρόγραμμα που να ήταν για αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τώρα, ενώ σε υφιστάμενο πρόγραμμα επιλέξαμε να βάλουμε τη δημοτική αγορά όπου εκεί ήταν μία πρόσκληση που μιλούσε για εμβληματικά κτίρια της πόλης. Κάθε πρόσκληση είναι στοχευμένη».

Αυτό το διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής διερευνά την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ηλέκτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, ωστόσο πρόβλημα δημιουργεί το ότι το πρόγραμμα δεν προσφέρει 100% χρηματοδότηση. Ωστόσο «τα πρώτα δεδομένα είναι πολύ θετικά» εκτίμησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το εάν θα μπορέσει να προχωρήσει το ζήτημα.


Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους η αντιπολίτευση
Την ίδια ώρα, με χθεσινό δελτίο Τύπου της η αντιπολίτευση φαίνεται πως μπαίνει σε προεκλογικούς ρυθμούς, αφού ανεβάζει τους τόνους, με τον επικεφαλής της Αντώνης Γραβάνης να χαρακτηρίζει προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο για την κατάσταση.

«Απαιτούμε άμεση λύση από το Δήμαρχο Κομοτηνής για την λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου» δήλωσε ο κος Γραβάνης, ο οποίος στάθηκε στο παράδειγμα της Ξάνθης για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αντίστοιχης λειτουργίας της δημοτικής υποδομής Κομοτηνής. Παράλληλα, όπως υπερθεμάτισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή Ξάνθης όχι απλώς βρήκε τρόπο να ανοίξει ξανά το κλειστό κολυμβητήριο, αλλά συγχρόνως ξεκίνησε τις διαδικασίες μελέτης για την προμήθεια κι εγκατάσταση δεύτερου –αυτή τη φορά προκατασκευασμένου- κολυμβητηρίου στην πόλη «την ίδια ώρα που η Κομοτηνή διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο η διοίκηση του Δήμου κρατάει κλειστό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία» κατήγγειλε.

Σύμφωνα με τον κο Γραβάνη, η συνεργασία Δήμου Κομοτηνής – Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την ενοικίαση και χρήση του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου «από προσωρινή μετατράπηκε σε μόνιμη». Αντίστοιχη εγκατάλειψη παρατηρεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις κατασκηνώσεις Πανδρόσου κι άλλες υποδομές γι’ αυτό καταλογίζει «αναποτελεσματικότητα και προχειρότητα στη διοίκηση Γκαράνη», που αφήνει «αποτύπωμα εγκατάλειψης».

«Η δημοτική αρχή Γιάννη Γκαράνη είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο ότι στερείται της θέλησης και της ικανότητας να διεκδικήσει, πολύ δε περισσότερο να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών» υποστήριξε ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αναπτύξει έντονη δράση –σε σύγκριση με τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν όπου η αντιπολίτευση ήταν σε αρκετά πιο ήπιους τόνους, εμφανώς αποδεικνύοντας ότι μπαίνουμε σε προεκλογικούς ρυθμούς στον Δήμο Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr