Σκουπίδια και… εγκατάλειψη στην περιοχή του ΚΤΕΛ | xronos.gr
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σκουπίδια και… εγκατάλειψη στην περιοχή του ΚΤΕΛ

07/10/22 - 8:00
234235346-10_13.jpg

Πέραν της οικονομικής μαράζωσης, καθώς έχουν κλείσει καταστήματα στην περιοχή υπάρχει κι ένας μικρός σκουπιδότοπος

Σχόλια, προβληματισμό και δημόσιο διάλογο προκάλεσε το πρόσφατο πρωτοσέλιδο του «Χ» για την οικονομική μαράζωση της περιοχής του ΚΤΕΛ στην Κομοτηνή με τα καταστήματα με την πάροδο του χρόνου να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Η περιοχή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κι ο αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου είχε εξηγήσει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm πως σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο δεν επιτρέπεται να ανοίξουν νέες καφετέριες ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μερικές γειτονιές που χαρακτηρίστηκαν οικιστικές. Μια από αυτές είναι και η περιοχή του ΚΤΕΛ. Ως προς αυτό το ζήτημα η δημοτική αρχή δρομολογεί αλλαγές με τα τοπικά χωρικά.

Πέραν αυτού του σημαντικού γεγονότος οικονομικής εγκατάλειψης, υπάρχει και μια μικρή υγειονομική «βόμβα». Ακριβώς απέναντι από την πιάτσα ταξί του ΚΤΕΛ υπάρχει ένα κλειστό κατάστημα που έχει μετατραπεί σε έναν μικρό σκουπιδότοπο. Μπουκάλια, χαρτόκουτα, τσιγάρα, σακούλες, ακόμα και ρούχα αντικρίζει κανείς στο κέντρο της Κομοτηνής.

Σε αυτό φυσικά φταίνε οι ασυνείδητοι πολίτες που δεν κάνουν τον κόπο να πετάξουν τα σκουπίδια τους στους κάδους που δεν βρίσκονται ούτε 20 μέτρα μακριά από το σημείο. Ένα τέτοιο γεγονός σε συνδυασμό με τα πολλά καταστήματα που έχουν κλείσει οδηγούν στην περαιτέρω υποτίμηση της περιοχής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr