Αστυνομικοί της ΑΜΘ ζητούν τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού στα κρατητήρια | xronos.gr
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Αστυνομικοί της ΑΜΘ ζητούν τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού στα κρατητήρια

26/11/21 - 9:00

Καταγγέλλουν ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται

Οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας με κοινή τους επιστολή προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όλων. 

Στην επιστολή τους αναφέρουν διαταγές που κοινοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας που προβλέπουν συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα, όμως όπως λένε «[…] παρότι όμως παρήλθε χρονικό διάστημα 20 μηνών από την πρώτη διαταγή σας και παρότι ακολούθησαν και επόμενες σχετικές διαταγές σας στις οποίες επαναλαμβάνατε κάθε φορά τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους παραλήπτες των διαταγών σας, δυστυχώς καμία συμμόρφωση με τα διατασσόμενα σε αυτές αλλά και στην από 07 Μαΐου 2020 οδηγία ΕΟΔΥ για καταστήματα κράτησης  δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα κρατούμενοι (είτε συλληφθέντες στα πλαίσια αυτοφώρου, είτε παράνομοι μετανάστες, είτε μεταγόμενοι από άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες ή Καταστήματα Κράτησης) να εισέρχονται προς κράτηση και να κρατούνται στα κρατητήρια μας, χωρίς να γίνεται προηγούμενη λήψη φαρυγγικού δείγματος, χωρίς να υπάρχουν ειδικοί  προκαθορισμένοι χώροι  απομόνωσης  νεοεισερχομένων και ούτε καν χώροι καραντίνας».

Δεδομένου του ιδιαίτερα μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρήλθε «ολωσδιόλου άπρακτο από πλευράς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια προς συμμόρφωση με τα διατασσόμενά σας και της σχετικής με το θέμα οδηγίας του ΕΟΔΥ, εμείς τα ΔΣ των Ενώσεών μας δεν μπορούμε παρά να εκλάβουμε το συγκεκριμένο γεγονός  ως αδιαφορία άκρως επικίνδυνη για την υγεία και τις ζωές των συναδέλφων που εκπροσωπούμε και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε την ύπαρξη τέτοιων φαινόμενων».

Στον επίλογο της επιστολής οι Ενώσεις ζητούν την παρέμβαση του αρχηγού, ώστε να υπάρξει άμεση συμμόρφωση «με τα -από εσάς τον ίδιο- διατασσόμενα, καθώς και τον έλεγχο των υπευθύνων». 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr