Το ΔΠΘ βράβευσε τους κορυφαίους ερευνητές του | xronos.gr
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Το ΔΠΘ βράβευσε τους κορυφαίους ερευνητές του

31/01/23 - 12:30
Το ΔΠΘ βράβευσε τους κορυφαίους ερευνητές του

Που διακρίθηκαν στο 2% των κορυφαίων ερευνητών της λίστας του Πανεπιστημίου του Stanford

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών αποφάσισε να τιμήσει φοιτητές, επιστήμονες και μέλη ΔΕΠ που συνταξιοδοτήθηκαν και υπηρέτησαν επάξια το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο στη πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής διοργανώθηκε εκδήλωση για την παιδεία και την εκπαίδευση, θέλοντας το ΔΠΘ ανήμερα των Τριών Ιεραρχών να περάσει ένα υψηλού συμβολισμού μήνυμα. Παρούσα ήταν η πρυτανική αρχή με τον πρύτανη Φώτη Μάρη και τους αντιπρυτάνεις, όπως και το Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ.

Αυτό που ξεχώρισε ήταν η βράβευση των καθηγητών του ΔΠΘ που διακρίθηκαν στο 2% των κορυφαίων ερευνητών της λίστας του Πανεπιστημίου του Stanford, η απονομή ευφήμου μνείας σε φοιτητές του ΔΠΘ που διακρίθηκαν κατά το έτος 2022 και η απόδοση τιμής στα αφυπηρετήσαντα, λόγω συνταξιοδότησης μέλη ΔΕΠ κατά το έτος 2021-22.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 27 ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου που δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2022.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον αυριανό «Χ».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr