Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Με αφορμή τη χθεσινή μικρή πυρκαγιά στη Δαδιά
Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια στο θέμα των περιστατικών με πυρκαγιές, όπως στη Δαδιά, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, ήταν το φετινό.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κούκουρας, στεκόμενος στη χθεσινή -ευτυχώς μικρής έκτασης- φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, η οποία ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, στο σημείο Τσουρναρά. Η φωτιά έσβησε γρήγορα από την Πυροσβεστική και ξέσπασε πιθανότατα από κεραυνό, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα κάνει την πλήρη έρευνα για την διακρίβωση των αιτίων της φωτιάς.
Στο σημείο επιχείρησαν 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άντρες.
«Δεν έχει τελειώσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος, έχουμε ακόμα δύο μήνες μπροστά μας και ο Σεπτέμβριος δεν θεωρείται εύκολος μήνας», τόνισε ο κος Κούκουρας.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News